Απεβίωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Λονδίνο , σε ηλικία 81 ετών, ο αμερικανός φιλόσοφος Ronald Dworkin.

Η οικογένεια του δήλωσε ότι έπασχε από λευχαιμία. Εθεωρείτο ένας από τους σπουδαιότερους πολιτικούς φιλοσόφους του 20ου αιώνα.

Σπούδασε φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ενώ διετέλεσε καθηγητής φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπως και στα Πανεπιστήμια Γέιλ και Οξφόρδης. Ο Dworkin ήταν γνωστός για την βασική του άποψη ότι η πιο σημαντική αρετή που μπορεί να εμφανίζει ο νόμος είναι η ακεραιότητα και ότι το κράτος θα πρέπει να ενεργεί έτσι ώστε κατ ‘αρχήν κάθε μέλος της κοινότητας να αντιμετωπίζεται ισότιμα.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στην εφημερίδα Guardian πριν από δύο χρόνια ότι δεν ήξερε πώς θα κρίνουν το έργο της ζωής του.

«Έχω προσπαθήσει να είμαι υπεύθυνος για τις αποφάσεις μου και να κάνω μια αυθεντική ζωή», είπε. «Όταν ήμουν δικηγόρος στη Wall Street, συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα αυτή τη ζωή. Γι ‘αυτό πήγα και έκανα ότι θα με γέμιζε, υποστηρίζοντας πράγματα που είναι δύσκολα αλλά σημαντικά. Δεν μπορώ να πω αν τα έχω καταφέρει».
Τα βιβλία του στα ελληνικά είναι «Η αμερικάνικη δημοκρατία σε κίνδυνο» (Πόλις), «Η αυτοκρατορία του νόμου»(Ευρασία), «Το δίκαιο της ελευθςερίας» (Παπαζήσης) και «Ισότητα» (Πόλις).