Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι ο θεατρικός πόλεμος στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να μαίνεται.

Από χθες άλλωστε, Τρίτη (12/2), ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας έχει ζητήσει «την παραίτηση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. ώστε να με διευκολύνουν στην άσκηση των κατάλληλων χειρισμών για να επανέλθει η ηρεμία στους κόλπους του θεάτρου».

Η ανακοίνωση του Σωτήρη Χατζάκη έχει ως εξής:

«Ο Γκαίμπελς και όλη η ναζιστική προπαγάνδα έλεγαν: «πες, πες, κάτι μένει». Αυτές τις ημέρες υφέρπει μια φημολογία άξια των τρωκτικών που τη μεταφέρουν μολυσματικά.



Επειδή αυτό μπορεί να εγείρει ερωτηματικά της κοινής γνώμης, για αυτόν τον λόγο δηλώνω ότι ο απολογισμός των καλοκαιρινών παραγωγών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα γίνει δημόσια σε Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη 21/02/2013 και ώρα 12.00, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για όλους τους πολίτες της χώρας και της πόλης της Θεσσαλονίκης.



Θα ακολουθήσουν δικαστικές ενέργειες κατά των συκοφαντών.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθιο. Κανείς δεν θα αποπροσανατολίσει αυτόν τον αγώνα υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Η συρρίκνωση του Κ.Θ.Β.Ε. δεν θα περάσει».

Τι απαντά το Δ.Σ. του ΚΘΒΕ στην
Ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα

Με δύο ανακοινώσεις απάντησε το Δ.Σ. του ΚΘΒΕ στη χθεσινή επιστολή που δημοσιεύθηκε χθες, Τρίτη 12/2. στον Τύπο, από τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα. Στην πρώτη τα μέλη του Δ.Σ. Τζένη Αρσένη, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Σώχος και Γιάννης Χρυσούλης διαψεύδουν ουσιαστικά τον κ. Τζαβάρα επισημαίνοντάς του ότι «έπεσε θύμα παραπληροφόρησης», καθώς οι ίδιοι ουδέποτε έστειλαν σχετικά επιστολή.

Για τον λόγο αυτόν αναμένουν τον επικείμενο οικονομικό απολογισμό _και προτού δοθεί στη δημοσιότητα, αποκλείουν κάθε πιθανότητα παραίτησής τους. Αντιστοίχως, ο πρόεδρος Θωμάς Τρικούκης καθώς και οι κυρίες Αννα Σταυρακοπούλου (αντιπρόεδρος) και Αννα Ιωακειμίδου (μέλος) επισημαίνει ότι «δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία απολύρως ενέργεια πριν εισαχθεί προς έλεγχο στο Δ.Σ. ο οικονομικός απολογισμός του παρελθόντος έτους». Και τονίζει ότι «κατά τον ισχύοντα, για τα Κρατικά Θέατρα, νόμο, μόνο αρμόδιο να ελέγξει τον απολογισμό είναι το Δ.Σ. Καμία δημόσια ενημέρωση δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει».