Τις έντονες αντιδράσεις των θαυμαστών του Ανθρώπου από Ατσάλι δέχεται η DC Comics για την απόφασή της να προσλάβει ομοφοβικό συγγραφέα για να γράψει τις νέες περιπέτειες του Σούπερμαν.

Ο Όρσον Σκοτ Καρντ, συγγραφέας της σειράς επιστημονικής φαντασίας Ender’s Game έχει δηλώσει ότι θεωρεί τους γάμους ομοφυλοφίλων ως «το τέλος της δημοκρατίας».

Έχει πολλές φορές στρέψει τα πυρά του κατά των ομοφυλοφίλων, ενώ το 2009 έγινε μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Γάμου, μιας ομάδας που αντιδρά στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Οι θαυμαστές του Σούπερμαν ζητούν τώρα από την DC Comics την απόλυσή του.

«Ο Σούπερμαν συμβολίζει την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον αμερικανικό τρόπο ύπαρξης. Ο Όρσον Σκοτ Καρντ δεν συμβολίζει καμία αλήθεια, δικαιοσύνη ή αμερικανικό τρόπο ύπαρξης με τον οποίο να μπορώ να ταυτιστώ»
δήλωσε θαυμαστής του Σούπερμαν σε ομάδα θαυμαστών που αποτελείται από ομοφυλόφιλους. «Είναι μια πολύ απογοητευτική και παράξενη απόφαση» πρόσθεσε.

Μία ταινία βασισμένη στο Ender’s Game θα βγει στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο. Θαυμαστές θεωρούν ότι η DC Comics θέλει να εκμεταλλευτεί την δημοσιότητα που θα αποκτήσει το όνομα του συγγραφέα, με αφορμή την έξοδο της ταινίας.

Ο ηθοποιός Μάικλ Χάρτνεϊ, θαυμαστής του Σούπερμαν, έγραψε μια επιστολή στην DC Comics εκφράζοντας τις ανησυχίες του.

«Εάν αυτός ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος ή λευκός ρατσιστής, δεν θα ετίθετο ερώτημα. Το να προσλαμβάνατε αυτόν τον συγγραφέα θα αποτελούσε ντροπή για την εταιρεία σας. Λοιπόν, ο Καρντ είναι ντροπή για την εταιρεία σας, DC» ανέφερε στην επιστολή.

«Και από όλους τους χαρακτήρες που θα μπορούσατε να είχατε δώσει στον Καρντ, του δώσατε τον Σούπερμαν; Τον χαρακτήρα-παράδειγμα για τη ζωή μου; Αυτόν που με έμαθε να κάνω το σωστό, ακόμα και αν αυτό ήταν δύσκολο; Να συνεχίζω ακόμα και αν φαινόταν να μην υπάρχει ελπίδα; Τι προσβολή. Τα παιδιά αυτοκτονούν. Αυτοκτονούν σε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και ομοφοβίας που περιθάλπουν δημόσια άνθρωποι όπως ο Όρσον Σκοτ Καρντ. Δεν χρειάζεται να συνεισφέρετε σε αυτό. Δεν πρέπει»
έγραψε.

Ορισμένοι θαυμαστές ξεκίνησαν τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, σε μια προσπάθεια να πείσουν την DC να διώξει τον Καρντ. Μάλιστα, η πρόσληψη του Καρντ ενέπνευσε μια χιουμοριστική ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο πλανήτης του Σούπερμαν καταστρέφεται από έναν γάμο ομοφυλοφίλων.

Δεν ζητούν όλοι την παραίτηση του Καρντ.

Ο Ντέιλ Λαζάροφ, ομοφυλόφιλος συγγραφέας κόμικ, δήλωσε ότι είναι αντιπαραγωγικό να αντιδρά κανείς στην πρόσληψη του Καρντ.

«Γνωρίζω ότι ο Όρσον Σκοτ Καρντ είναι ομοφοβικός από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αρνούμαι να αγοράσω ή να διαβάσω έργα του. Αλλά το να ζητάμε να του αρνηθεί μια θέση εργασίας επειδή είναι ομοφοβικός αποτελεί υπερβολική κίνηση. Το να ζητάει κανείς να γίνουν διακρίσεις στον χώρο εργασίας για οποιονδήποτε λόγο, είναι αντιπαραγωγικό για όσους ζητούν και οι ίδιοι το τέλος των διακρίσεων» ανέφερε.

Η DC Comics δεν έχει κάνει κάποια δήλωση επί του θέματος. Το ψηφιακό κόμικ του Καρντ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκοτ Καρντ προκαλεί αντιδράσεις. Σάλος είχε ξεσπάσει βιβλίο του που παρουσίαζε τον πατέρα του Άμλετ σαν ομοφυλόφιλο παιδόφιλο.