από metereologos.gr
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
 
 

Εθνική Βιβλιοθήκη: Ο Στ. Ζουμπουλάκης νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου

Στόχος του συμβουλίου η ανεύρεση διευθυντή και η σωτηρία του ιδρύματος
Εθνική Βιβλιοθήκη: Ο Στ. Ζουμπουλάκης νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου
Ο συγγραφέας και επί δεκατετραετία διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία, Σταύρος Ζουμπουλάκης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο επί δεκατετραετία διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Μέλη του συμβουλίου θα είναι επίσης η Μαρία Γεωργοπούλου, διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, ο Διονύσης Καψάλης, διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), ο Μάνος Δημητρακόπουλος, αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ). Μεταξύ των μελών του εφορευτικού θα είναι και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδου. Νωρίτερα ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε ζητήσει την παραίτηση των μελών του εφορευτικού συμβουλίου της ΕΒΕ και του προέδρου του Χαράλαμπου Μουτσόπουλου.

Βασικός στόχος του νέου εφορευτικού συμβουλίου είναι η προκήρυξη της θέσης του διευθυντή της ΕΒΕ, που παραμένει κενή από το 2005, προκειμένου να ανευρεθεί ο κατάλληλος διοικητής του ιδρύματος, ένα πρόσωπο με ουσιαστικά προσόντα, γνώσεις και κύρος, το οποίο θα αναλάβει τη διάσωση των χειρογράφων, των βιβλίων και γενικότερα του πλούτου των τεκμηρίων της ΕΒΕ και την οργάνωση της μεταφοράς του θησαυρού και των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης στο νέο κτίριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο το 2015.

Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τώρα εξηγείται... | 13/02/2013 09:09
  Τώρα εξηγείται γιατί παραιτήθηκες από τη διεύθυνση της Νέας Εστίας.
  Ο Κανένας
  απάντηση88
   
-