Ο εικαστικός καλλιτέχνης Στέφανος Τσιβόπουλος, με επιμελήτρια τη Συραγώ Τσιάρα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας, από 1η Ιουνίου ως 24 Νοεμβρίου.

Σε αυτή την πρόταση κατέληξε η αρμόδια Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία είχε συγκροτηθεί για να εξετάσει και να αξιολογήσει τις καλλιτεχνικές προτάσεις που κατατέθηκαν έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση του ΥΠΑΙΘΠΑ προς ιστορικούς και θεωρητικούς Τέχνης με διεθνή εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε ήδη από τον αν. υπουργό για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα.

«Ιστορία Μηδέν» τιτλοφορείται το έργο του Τσιβόπουλου με το οποίο θα συμμετάσχει στην Μπιενάλε, μια εικαστική πρόταση που κινείται ανάμεσα στο βίντεο και το φιλμ, την τεκμηρίωση και την αλληγορία. Στόχος του είναι να μιλήσει μέσα από έναν σύγχρονο εικαστικό λόγο για τον ρόλο και τη λειτουργία του χρήματος στη διαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων και των οικονομικών συστημάτων, σε συνάρτηση με τις ρεαλιστικές αλλά και συμβολικές διαστάσεις της κατοχής ή της έλλειψής του.