Ο Θησέας και η Αριάδνη είναι οι ήρωες της παράστασης για παιδιά _και όχι μόνον, που ετοιμάζει το θέατρο Badminton για το τέλος Ιανουαρίου, με την υπογραφή της Σοφίας Σπυράτου και με τίτλο «Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων».
Με στόχο να ζωντανέψει η ιστορία του μυθικού ήρωα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας, στήνεται επί σκηνής μια παραγωγή γεμάτη παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθους, γοργόνες, ταύρους και θεούς… Όλα και όλοι αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό:. Ηρωες και θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα, ενώνουν τις δυνάμεις τους όσο ο Θησέας συναντά στην Κρήτη την Αριάδνη, η οποία και τον βοηθά να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο.
Περισσότεροι από είκοσι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο, μέσα από μια παράσταση που αισιοδοξεί να διασκεδάσει αλλά και να μάθει στα παιδιά μυθολογία.
«Το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά», επισημαίνουν οι δημιουργοί της παράστασης, το κείμενο της οποίας υπογράφει ο μεταφραστής και ποιητής Στρατής Πασχάλης .
H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων». Σκηνοθεσία –χορογραφίες Σοφία Σπυράτου, κείμενα Στρατής Πασχάλης, στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου, σκηνογραφία Μανόλης Παντελιδάκης, φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος, μουσική Απόλλων Ρέτσος. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου και Ηλέκτρα Νικολούζου. Παίζουν: Τζωρζίνα Παλαιοθόδωρου, Κρις Ραντάνοφ, Αγγελική Τρομπούλη κ.ά.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
Στη Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου
Πρεμιέρα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου _ως τις 28/4/2013
Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε στις Κυριακή 11:30 & στις 15:00.
Εισιτήρια: 9 / 12 / 15 ευρώ
Η προπώληση άρχισε