Eνα μικρό πλανητάριο προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία με ψηφιακές προβολές. Στον θόλο «Γεώσφαιρα», το θέαμα «Χριστούγεννα σ’ όλο τον κόσμο» γοητεύει με εικόνες υψηλής ανάλυσης. Ενας παιδότοπος προσφέρει γνώση μέσα από το παιχνίδι. Προγράμματα βασισμένα στα ήθη και έθιμα από τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να διασκεδάσουν και να διδάξουν τα παιδιά.

Από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, κάθε επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας –Κέντρο Γαία επιχειρείται να γίνει μία χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Υπό τον τίτλο «Ονειρο Χριστουγέννων», βασισμένο στη φιλοσοφία του Μουσείου: Φύση, Περιβάλλον, Πολιτισμός, το γιορτινό πρόγραμμα του Μουσείου επιδιώκει να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των εορτών.
Το Αίθριο του Κέντρου Γαία, γίνεται ένας κόσμος με εικόνες και φωτισμούς, με την συνεργασία της σμερικανικής εταιρείας ψηφιακής τεχνολογίας Sky-Skan που έχει δημιουργήσει πλανητάρια ανά τον κόσμο.
{{{ moto }}}Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ειδικό θόλο – μικρό πλανητάριο – θα γίνουν οι ψηφιακές προβολές: «7 θαύματα του κόσμου», «Διάστημα» και «Χαρούμενα Χριστούγεννα» σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ευγενίδου. Η μοναδική στον κόσμο «Γεώσφαιρα», ο επιβλητικός θόλος –οθόνη του Κέντρου με διάμετρο 5μ., προβάλλει το θέμα «Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο» με εικόνες υψηλής ανάλυσης.
Επίσης, ένας παιδότοπος στους χώρους του Μουσείου θα γίνει προσπάθεια να μεταφέρει γνώση και αξίες στα παιδιά, ενώ προγράμματα βασισμένα στα ήθη και έθιμα από τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο θα απασχολήσουν σε συνεργασία με το Παιχνιδαγωγείο δημιουργικά τους μικρούς φίλους .
Τέλος στο art bazaar μία πλούσια συλλογή που αποτελείται από έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών στοχεύει να προτείνει ιδιαίτερα δώρα σε συμβολικές τιμές.