Τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θεσπίστηκαν κάνοντας πράξη το σύνθημα: Οι κινηματογραφιστές βραβεύουν τους κινηματογραφιστές. Τρία χρόνια μετά, η ΕΑΚ κάνει ένα βήμα μπροστά, διοργανώνοντας μια σειρά σεμιναρίων κι εργαστηρίων, από τους βραβευμένους «μάστορες» όλων των ειδικοτήτων του κινηματογράφου, με διακριτικό τίτλο Film Factory.
Φιλοδοξία της Ακαδημίας είναι να θεμελιωθεί ένας ακόμη ετήσιος θεσμός, που θα έχει χαρακτήρα εκπαιδευτικό και χρήσιμο όχι μόνο για τους νέους κινηματογραφιστές, αλλά για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις πτυχές της οπτικοακουστικής δημιουργίας. Η διοργάνωση αυτή της ΕΑΚ, αποσκοπεί επίσης στην ώσμωση μεταξύ των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών (σχολές υποκριτικής, κιν/φου, εικαστικών τεχνών, ωδεία, κ.α.).
Σημαντικός αρωγός του εγχειρήματος, είναι η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το γραφείο διασύνδεσης της ΑΣΚΤ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Μετά τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Nova που είναι ο μέγας χορηγός της ΕΑΚ, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία με την ΑΣΚΤ, ευχόμενοι αυτή η σύμπραξη να συμβάλει θετικά και με διάρκεια, στις διαδικασίες της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Το Film Factory 2012, θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτό στο κοινό, καθώς οι διδάσκοντες προσφέρουν το χρόνο και τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς.