Μια γοητευτική βάρκα που καθρεφτίζεται στα ελληνικά νερά σχεδίασε ο Παναγιώτης Τέτσης για το «Tυχερό 2013» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Ο βετεράνος ζωγράφος και ακαδημαϊκός προσέφερε το έργο του «Αντικατοπτρισμός» για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Συλλόγου.

Χαραγμένη σε χρυσό και ασήμι, με ανάγλυφο τον αντικατοπτρισμό της στον ρηχό γιαλό, η βάρκα του Τυχερού 2013 λικνίζει το σκαρί της κάτω από τον πανταχού παρόντα ήλιο. Και το εφετινό Τυχερό- που συνεχίζει μια παράδόση 15 χρόνων- κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 925, ασήμι-χρυσό καθώς και σε 150 αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ. Για να διαφυλαχθεί η συλλεκτική του αξία, το εκμαγείο (μήτρα) θα καταστραφεί.

Το Τυχερό 2013 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε στις 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του ίδιου του Παναγιώτη Τέτση τον οποίο ευχαρίστησε για την δωρεά του ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής κ. Πάνος Δημαράς. Για τον ζωγράφο και το έργο του μίλησε η κριτικός Τέχνης και σύμβουλος του συλλόγου και του Μεγάρου κυρία Εφη Ανδρεάδη. Ο καλλιτέχνης, από την πλευρά του, μίλησε για τον «Αντικατοπτρισμό», ευχήθηκε καλή χρονιά στους παριστάμενους και καλή συνέχεια στο έργο των Φίλων της Μουσικής.
\
Οσοι ενδιαφέρονται ν΄αποκτήσουν το Τυχερό 2013 μπορούν ν΄απευθύνονται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (από τις 10.00-18.00), στο Μουσείο Μπενάκη (Βασ. Σοφίας), στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και Ελευθερουδάκης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Για παραγγελίες με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολή, στο τηλέφωνο 210 7282777 και brag@megaron.gr. Για πρώτη χρονιά εξάλλου, τα ΤΥΧΕΡΑ είναι διαθέσιμα και από το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του Συλλόγου στο οποίο εκτίθενται και άλλα αντικείμενα τα οποία έχει κατά καιρούς κυκλοφορήσει ο Σύλλογος όπως βιβλία, προγράμματα, δισκογραφικές εκδόσεις, αφίσες, μεταξοτυπίες, μαντήλια.