Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου – οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3.000 θεατές – στο πρωτότυπο δρώμενο που διοργάνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή στην Βαρβάκειο Αγορά το βράδυ της Κυριακής 4 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τους atenistas.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, μεταξύ αυτών πολλοί νέοι, άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς, με αποτέλεσμα η έναρξη του χάπενινγκ, στις 20:05, να βρει και τις τρεις στοές της Βαρβακείου γεμάτες από κόσμο που συμμετείχε με παλμό κι ενθουσιασμό.

Η σκηνή είχε στηθεί στο σημείο που διασταυρώνονται και οι τρεις στοές κι έτσι υπήρχε οπτική επαφή και από τις τρεις εισόδους: της οδού Αθηνάς, της οδού Σοφοκλέους και της οδού Ευριπίδου.

Αριες από δημοφιλείς όπερες όπως ο «Κουρέας της Σεβίλλης», η «Τραβιάτα», η «Κάρμεν», ο «Φάουστ» και η «Μποέμ» ερμήνευσαν καταξιωμένοι σολίστες της ΕΛΣ – ανάμεσά τους η σοπράνο Ελενα Κελεσίδη και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης – αλλά και νεαροί σπουδαστές του Opera Studio προκαλώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις από πλευράς του κοινού.

Το δρώμενο στη Βαρβάκειο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Λυρικής με τίτλο «Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα» το οποίο αποσκοπεί αφενός στο να φέρει την Οπερα κοντά στο λεγόμενο ευρύ κοινό, αφετέρου να κάνει τους κατοίκους της πρωτεύουσας να δουν τις θετικές πλευρές της πόλης.

Και πραγματικά: τα χαμόγελα στα πρόσωπα των χιλιάδων Αθηναίων που βρέθηκαν στο πολύπαθο κέντρο το βράδυ της Κυριακής ήρθαν να αποδείξουν ότι, έστω και για λίγο, μπορεί κανείς να ξεχνά την δύσκολη φάση που περνάμε…