Σε ηλικία μόλις 55 ετών πέθανε στη Νέα Υόρκη ο ελληνοκυπριακής καταγωγής αμερικανός διευθυντής φωτογραφίας Χάρι Σαββίδης ο οποίος υπήρξε το «μάτι» πολλών διάσημων σκηνοθετών του κινηματογράφου, από τον Ντέιβιντ Φίντσερ στις ταινίες «Zodiac» και «Το παιχνίδι», μέχρι τον Ρίντλεϊ Σκοτ στο «American Gangster» και τον Γούντι Αλεν στο «Κι αν σου κάτσει».

Γέννημα-θρέμμα της Νέας Υόρκης, ο Σαββίδης γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1957 και αφού σπούδασε στη σχολή Visual Arts στη γενέτειρά του, πήγε στην Ευρώπη για να εργαστεί ως φωτογράφος μόδας (Παρίσι, Μιλάνο).
Η δουλειά του στον χώρο του βίντεο κλιπ υπήρξε εξίσου σημαντική και είναι μάλιστα ο μοναδικός διευθυντής φωτογραφίας με τρία βραβεία MTV στο ενεργητικό του (τα δύο ήταν διαδοχικά, για το «Rain» της Mαντόνα και το «Everybody Hurts» των R.E.M.).
Ο Σαββίδης μπήκε στον κόσμο του κινηματογράφου ως συνεργάτης του επίσης ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Φιλ Τζοάνου στην ταινία «Φυλακισμένοι στον παράδεισο» και δούλεψε στο πλευρό του Γκας Βαν Σαντ σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου και του «Ελέφαντα» που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Κανών. Η τελευταία δουλειά του Χ. Σαββίδης είναι το «The Bling Ring» της Σοφίας Κόπολα. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο «Somewhere».