Ποιητικές αναγνώσεις και μουσικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του κινήματος «100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή», θα πραγματοποιηθούν στον Εθνικό Κήπο το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 2:30 μ.μ.

Πρόκειται για μία ακόμη εκδήλωση την πρωτοβουλία της οποίας έχει το διεθνές κίνημα «100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή», στο πλαίσιο του οποίου είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Το κίνημα διεκδικεί αλλαγές στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην πολιτική συσπειρώνοντας τις δυνάμεις της ποίησης, της μουσικής και των τεχνών γενικότερα. Περισσότερες από 800 εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 29 Σεπτεμβρίου σε 115 χώρες, εκφράζοντας μέσω της ποίησης την ανάγκη για συλλογικότητα, τομές και αλλαγές παντού.

Στον Εθνικό Κήπο, μεταξύ άλλων, θα βρεθούν οι ποιητές: Δημήτρης Αγγελής, Δημήτρης Αθηνάκης, Γιώτα Αργυροπούλου, Αναστάσης Βιστωνίτης, Ηλίας Γκρης, Γιάννης Δάλλας, Γιάννης Ευσταθιάδης, Δημήτρης Καλοκύρης, Έλσα Κορνέτη, Μιχάλης Μήτρας, Γιώργος Μπλάνας, Παυλίνα Παμπούδη, Χρίστος Παπαγεωργίου, Βασίλης Ρούβαλης, Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Αγγελική Σιδηρά, Κωστής Τριανταφύλλου και Γιώργος Χουλιάρας.
Από τις 12 το μεσημέρι, μουσικοί της μπάντας του Δήμου θα συγκεντρώνουν τους φίλους της ποίησης σε δύο σημεία κοντά στην κεντρική λίμνη του Εθνικού Κήπου, όπου θα ακολουθήσουν ποιητικές αναγνώσεις χωρίς μικρόφωνα. Ποιητικά κείμενα, που θα αφεθούν σε παγκάκια και άλλα σημεία στον Εθνικό Κήπο, θα δημιουργούν μια ιδιαίτερη περιπατητική ποιητική διαδρομή.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης στην Αθήνα έχουν ο Κύκλος Ποιητών, τα ποιητικά περιοδικά Poetix και Ποιητικά, ο εκδοτικός οίκος Μικρή Άρκτος και η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟS, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

https://www.tovima.gr/culture/article/?aid=418267