Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 15.00 στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία για την ηθοποιό Νίκη Λινάρδου. Η Λινάρδου που υπήρξε χαρακτηριστική μορφή του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960, πέθανε σε ηλικία 73 ετών στην Αθήνα. Η καριέρα της άρχισε από τον χορό αλλά σύντομα η Λινάρδου πλησίασε τον θίασο της Βίλμας Κύρου.

Η πρώτη επαφή της με τον κινηματογράφο έγινε σε ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου. Ένα πέρασμα στην «Καφετζού», κάπως μεγαλύτερος ρόλος στο «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο». Ο Σακελλάριος είχε γνωρίσει (και ερωτευθεί) την Λινάρδου όταν την σκηνοθέτησε στην επιθεώρηση «Οσα παίρνει ο άνεμος» (Θέατρο Περοκέ, 1954). Αργότερα την παντρεύτηκε. Ωστόσο, η προσπάθειά του να την επιβάλλει ως σταρ του σινεμά (ιδέα δική του ήταν να βάψει τα μαλιά της ξανθά) υπήρξε ανεπιτυχής. Η Λινάρδου μάλιστα υπήρξε η αιτία «μυθικών» τσακωμών ανάμεσα στον Σακελλάριο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Φιλοποίημηνα Φίνο.

Χαρακτηριστικές εμφανίσεις της ηθοποιού έχουν γίνει επίσης στις ταινίες «Ο Ηλίας του 16ου», «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Υπάρχει και φιλότιμο» (από τους πιο γνωστούς ρόλους της ως κόρη του Μαυρογυαλούρου – Λάμπρου Κωνσταντάρα), «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» και τα «Τα κίτρινα γάντια»

Η τελευταία προσπάθεια του Σακελλάριου να επιβάλλει την Νίκη Λινάρδου ως σταρ του σινεμά έγινε με την ταινία «Καλώς ήρθε το δολλάριο» το 1968. Ακόμα και αυτή υπήρξε ανεπιτυχής όμως καθώς η εισπρακτική αποτυχία της ήταν τεράστια.