Ο Αττίκ φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο: Η επιτυχία της παράστασης «Αναζητώντας τον Αττίκ» που ξεκίνησε πέρυσι στο Badminton και συνεχίστηκε το καλοκαίρι, θα έχει και συνέχεια. Για πέντε ακόμα βραδιές, για πέντε ακόμα Δευτέρες, ξεκινώντας από τις 19 Νοεμβρίου, θα ζωντανέψει και πάλι ο κόσμος του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της εποχής του. Με τους Ακη Σακελλαρίου, Νίνα Λοτσάρη, Αγγελο Παπαδημητρίου και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Παράλληλα όμως η σεζόν 2012-2013 στο Badminton περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της πολλές μετακλήσεις («Τραβιάτα», αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, θέατρο Βαχτάνγκοφ) καθώς και νέες ελληνικές παραγωγές (Οι «Αγαμοι Θύτες… στο Γουδή», «Θα σε πάρω να φύγουμε»). Αυτό που ξεχωρίζει είναι η παράσταση «Βέμπo – Μαρινέλλα», που προορίζεται για τη σεζόν 2013-2014, με την ελληνίδα ερμηνεύτρια να παίζει την τραγουδίστρια της Νίκης, σε ένα θέαμα που διαθέτει την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
FUERZA BRUTA «LOOK UP!», ως τις 7/10
Μια φανταστική, ανατρεπτική παράσταση, από τους δημιουργούς του De La Guarda! Για πρώτη φορά, οι θεατές όρθιοι στη σκηνή του Badminton θα απολαύσουν την υγρή εμπειρία του Fuerza Bruta λίγα μόνο εκατοστά πάνω από τα κεφάλια τους.
GRIGOROVICH BALLET «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ», 11-15/10
Ο ρώσος χορογράφος Γιούρι Γκριγκορόβιτς, επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από τις παραστάσεις του περασμένου φθινοπώρου με τον «Σπάρτακο» και τη «Λίμνη των Κύκνων», για να παρουσιάσει με 100 συντελεστές τη χορογραφία του για την «Ωραία Κοιμωμένη»!
BALLET FLAMENCO DE ANDALUCIA, 3-4/11
«Metαfora» είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του ισπανικού συγκροτήματος φλαμένκο που έρχεται στη χώρα μας. Το μπαλέτο, με οδηγό τον χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ruben Olmo, μας ξεναγεί στο ρυθμό, τον καημό και το πάθος της Ανδαλουσίας, γενέτειρας του φλαμένκο, με μια αναδρομή στην τέχνη του φλαμένκο, από την αρχέγονη καταγωγή του ως τις σύγχρονες εκδοχές και επιρροές του.
«ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ», 9/11
Η σειρά συναυλιών «Τα Θέματα της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού», που επιμελείται ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, ξεκινά με ένα αφιέρωμα στα τραγούδια από τον πολύχρωμο πλανήτη του Μάνου Χατζιδάκι, έτσι όπως καταγράφηκαν στη δισκογραφία ως έργα με τους τίτλους «Λαϊκή αγορά» και «Ρωμαϊκή αγορά». Από τους ερμηνευτές αυτού του του κύκλου συμμετέχει μόνον ο Ηλίας Λιούγκος ενώ έχουν προστεθεί οι Ορφέας Περίδης, Χρήστος Θηβαίος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Καλλιόπη Βέτα.
«17: 37 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – LA BOCA», 11/11
Η παράσταση της Πέμης Ζούνη, που εγκαινίασε την φετινή, έβδομη θεατρική σεζόν του Θεάτρου Badminton, επαναλαμβάνεται: Ελλάδα και Αργεντινή συναντιούνται σε ένα λιμάνι. Σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Έξι πρόσωπα, ο καθένας με την ιστορία και τις μνήμες του, με τους αποχωρισμούς και τα όνειρά του. Κυρίαρχο θέμα η αναμονή. Όπλα τους το τραγούδι και ο χορός. Τάνγκο και ζεϊμπέκικο, μπάλος και τσακαρέρα. Καρναβάλι και διαδήλωση. Εικόνες του ’30, του ’70 και του 2012.
«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ», 19 & 26/11, 3-10-17/12
Η παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία επιστρέφει. Τα κείμενα και η έρευνα είναι του Λάμπρου Λιάβα και η σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι Νίνα Λοτσάρη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άκης Σακελλαρίου και η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

MOSCOW STANISLAVSKY MUSIC THEATER: Giuseppe Verdi – LA TRAVIATΑ, 22-24/11
Το Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας Stanislavsky & Nemirovich-Danchenko επιστρέφει στο Θέατρο Badminton για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Giuseppe Verdi (1813-2013) με την όπερα «La Traviata». Τον επώνυμο ρόλο ερμηνεύει η σοπράνο Hibla Gerzmava. Η παραγωγή έκανε πρεμιέρα στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2006.
NATIONAL CHINESE ACROBATIC TROUP «SPLENDID», 26/12/2012 – 6/1/2013
Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας έρχεται στο Θέατρο Badminton με τη νέα του παράσταση «Splendid».
VOCAPEOPLE, 11-13/1/2013
Ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα που αποτελείται από οκτώ μουσικούς και «παίζει» με το θέμα των εξωγήινων.
GALA BALLET DE L’ OPERA DE PARIS: «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ, 19-20/1/2013
Μεγάλα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού τιμούν τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Rudolph Nureyiev (Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μπαλέτου από το 1983 έως το 1989), παρουσιάζοντας ένα γκαλά με ορισμένες από τις πιο σημαντικές χορογραφίες που έκαναν τον Νουρέγιεφ γνωστό σε όλη την υφήλιο.
«ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ …ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ», 23/1/2013
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και οι «Άγαμοι Θύται» παρουσιάζουν την καινούργια, κωμική, θεατρική, μουσικοσατιρική υπερπαραγωγή «ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ …ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ», μετεξέλιξη της θρυλικής παράστασης της Θεσσαλονίκης.
«ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ», 26/1/2013
Το πρώτο ελληνικό παιδικό έργο που ανεβάζει το Θέατρο Badminton έχει την υπογραφή του Στρατή Πασχάλη στο κείμενο ενώ η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της Σοφίας Σπυράτου και η σκηνογραφία του Μανώλη Παντελιδάκη.
E. VAKHTANGOV THEATER: MIKHAIL LERMONTOV’S «MASQUERADE», 22-24/1/2013
Πέρυσι ήταν ο «Θείος Βάνιας». Φέτος σειρά έχει η «Μασκαράτα» του Μιχαήλ Λέρμοντοφ, ένα θεατρικό έργο σε τέσσερις πράξεις που εκτυλίσσεται στην Αγία Πετρούπολη του 1830. Απαγορευμένο από την τσαρική λογοκρισία είναι ένα δράμα ζήλιας και σκιαγραφεί αδυσώπητα την ρωσική αριστοκρατία, με τον μοναχικό ήρωα σ’ έναν κόσμο χαρτοπαιξίας και ματαιότητας.
«ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ», από 20/3/2013
Παίρνοντας τη σκυτάλη από το «Αναζητώντας τον Αττίκ» ανεβαίνει στο Badminton μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή με τριάντα ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές για τα χρυσά χρόνια της ελληνικής επιθεώρησης, από τις αρχές της δεκαετίας του 30 έως τις παραμονές της δικτατορίας του 67. «Θα σε Πάρω να Φύγουμε» ο τίτλος της. Τα κείμενα και την έρευνα υπογράφει ο Άγγελος Πυριόχος, τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια η Εύα Νάθενα. Τη μουσική διεύθυνση και τη διεύθυνση της ζωντανής ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Κατσαρός. Σε παραγωγή του Μιχάλη Αδάμ, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να ηγείται του 30μελους θιάσου που δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014: ΒΕΜΠΟ-ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ BADMINTON
Για τον χειμώνα του 2013 (του χρόνου, δηλαδή), το Θέατρο Badminton αναγγέλλει τη μεγάλη μουσικο-θεατρική παραγωγή που θα είναι αφιερωμένη στη ζωή και την προσωπικότητα της Σοφίας Βέμπο, με τη Μαρινέλλα στον ρόλο. Την ιστορική-μουσική έρευνα, την επιλογή των τραγουδιών και τα κείμενα υπογράφει ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας ενώ ο Σταμάτης Φασουλής τη σκηνοθεσία.