Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Φίλων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου προκηρύσσει ποιητικό διαγωνισμό με θέμα τη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Μπορούν να λάβουν μέρος κάτοικοι Ελλάδας, Κύπρου ή εξωτερικού στέλνοντας ένα ποίημα με θέμα τη Θεσσαλονίκη στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο («Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο», Βαφοπούλου 3, Θεσσαλονίκη ΤΚ 54646).

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους πρώτους μήνες του 2013. Τα τρία καλύτερα ποιήματα που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους εκδοτών και λογοτεχνών, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Από το σύνολο των υποψηφιοτήτων, ποιήματα που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή θα εκδοθούν σε τόμο από τον εκδοτικό οίκο I Write.gr ΠΗΓΗ.

Το ποίημα θα πρέπει να σταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο του συμμετέχοντα, ενώ σε εσώκλειστο φάκελο θα πρέπει να αναγραφούν τα στοιχεία του και το όνομά του (Επώνυμο, Όνομα, Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail). Για περισσότερες πληροφορίες: Στελίνα Μαργαριτίδου 6977 004735