Πρώτο δείγμα μιας λαμπρής καριέρας: Ο «Θεός αγαπάει το Χαβιάρι» η νέα διεθνής, επική ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο σε κατάμεστη αίθουσα, με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί προτού καν ξεκινήσει το Φεστιβάλ όπως το ΒΗΜΑ είχε ήδη ανακοινώσει.

{{{ moto }}}
Σύμφωνα με την Feelgood Entertainment, εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, ο «Θεός αγαπά το χαβιάρι» που ασχολείται με τον θυελλώδη βίο του πειρατή και αργότερα επιχειρηματία Ιωάννη Βαρβάκη (Σεμπάστιαν Κοχ) έτυχε θερμότατης υποδοχής «με τον κόσμο να συρρέει από νωρίς στην αίθουσα προβολής, ενώ παρόντες ήταν και οι συντελεστές της ταινίας».
Ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε χαρακτηριστικά από το Τορόντο: «O κινηματογράφος είναι η μεγάλη λαϊκή τέχνη των καιρών μας, όπως μεγάλη λαϊκή τέχνη στην κλασική Ελλάδα ήταν η τραγωδία: μία τέχνη για όλους. Μια ταινία είτε προβάλλεται στις αίθουσες, είτε σε Φεστιβάλ θα πρέπει να προσελκύσει το ευρύτερο κοινό. Είχαμε την τύχη η ταινία μας από την πρώτη παγκόσμια προβολή της, να βρει κοινό και μάλιστα σε ένα μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ όπως του Τορόντο. Πολύ δε περισσότερο που τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί αρκετά πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Κρατώ από αυτή την πρώτη δημόσια προβολή της, την αγκαλιά μιας άγνωστης σε μένα γυναίκας, που τα δάκρυα και οι λυγμοί της δεν άφηναν να βγουν λέξεις από το στόμα της. Με τη σειρά μου ευχαριστώ και ευγνωμονώ τους θεατές για την ευτυχία που μας έδωσαν».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ έχουν οριστεί δύο ακόμη προβολές που είναι ήδη sold out, ενώ οι ιθύνοντες έχουν δεχτεί πιέσεις και για μια τρίτη προβολή, χωρίς ακόμη αυτή να έχει προγραμματιστεί.
Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 11 Οκτωβρίου.