Την σχέση της εικόνας με τον λόγο, του κειμένου με τη ζωγραφική, της γλώσσας με την υλικότητα της γραφής αποτύπωσαν τα εκθέματα της ιστορικής έκθεσης «Αυτό είναι ένα ποίημα, Ομάδα οπτικής Ποίησης 1981-2011» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Δημοσθένης Αγραφιώτης, Γιούλια Γαζετοπούλου, Κωστής (Τριανταφύλλου), Σοφία Μαρτίνου, Μιχαήλ Μήτρας, Κύριλλος Σαρρής, Έρση Σωτηροπούλου, Νατάσα Χατζιδάκι, Αλεξάνδρα Κατσιάνη και Θανάσης Χονδρός, Στάθης Χρυσικόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης είναι οι ποιητές, συγγραφείς και εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση.

Για όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν από πρώτο χέρι την ιστορία της ομάδας οπτικής ποίησης στην Ελλάδα και να πληροφορηθούν την πορεία της από το 1981 ως σήμερα, το βράδυ της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., οι εκθέτες θα συνομιλήσουν για το έργο τους με το κοινό, με συντονίστρια την επιμελήτρια της έκθεσης Τίνα Πανδή. Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β΄ 17 -19 & Ρηγίλλης).