Ο κόσμος θέλει Ακρόπολη ακόμη κι αν είναι κλειστή με λουκέτο! Και το απέδειξε αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν μία μεγάλη ομάδα εορταζόντων την πανσέληνο του Αυγούστου θέλησε να εισέλθει με το «έτσι θέλω» στον αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να βρεθεί στον Παρθενώνα. Δεν ήταν και λίγοι άλλωστε, περί τους 800 -1000 ανθρώπους υπολογίσθηκαν, οι οποίοι έσπασαν το λουκέτο της εισόδου και προχώρησαν ως το ύψος του Ηρωδείου, όπου και πείσθηκαν να παραμείνουν, χωρίς να ανεβούν στον βράχο.

Η Ακρόπολη δεν μετείχε στον εφετινό εορτασμό, διότι η εμπειρία έχει δείξει πως οι επισκέπτες κινδυνεύουν λόγω του ελλειπούς φωτισμού, που δυσκολεύει την κίνηση, ειδικά στον διάδρομο ανόδου-καθόδου ενώ τα εκτελούμενα αναστηλωτικά έργα συντελούν κι αυτά στην επικινδυνότητα. Μάλιστα οι αρμόδιοι για τη φύλαξή της είχαν εγκαίρως ενημερώσει το κοινό με δίγλωσσες ανακοινώσεις.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης κλήθηκε και η αστυνομία αλλά τελικώς η παραβίαση του χώρου έληξε ήρεμα περί τις 2 το πρωί.

Κατά τα άλλα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπήρχε το αδιαχώρητο, το ίδιο και στο Μουσείο Ακρόπολης ενώ ουρές σχηματίσθηκαν και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην αρχαία Ολυμπία, στο Νομισματικό Μουσείο, στους Δελφούς. Σε όλη την Ελλάδα, οι εκδηλώσεις του υπουργείου Παιδείας – Πολιτισμού για την πανσέληνο, στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία.