Με μία σειρά παράλληλων εκθέσεων, ημερίδων, εργαστηρίων, διαλέξεων κι άλλων εκδηλώσεων, την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 2012, με τη συμμετοχή φωτογράφων από χώρες των Βαλκανίων, όπου θα παρουσιάζονται όλες οι τάσεις της σύγχρονης φωτογραφίας σ’ αυτή την πλευρά της Ευρώπης, καθώς και οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το μωσαϊκό των λαών που κατοικούν στα Βαλκάνια, συμμετέχει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) στους εορτασμούς του κεντρικού δήμου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης/Συκεών (Δημαρχείο), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βαλκανική Πλατεία 2012», ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Συνευρέσεις». Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Η σειρά εκδηλώσεων του ΦΚΘ, το πλήρες πρόγραμμα των οποίων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Κέντρου www. fkth.gr (Τα νέα της τελευταίας στιγμής) έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού.