Ο 30χρονος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης είναι ο μόνος έλληνας δημιουργός, έργο του οποίου παρουσιάζεται εφέτος στο φεστιβάλ Βενετίας. Το έργο είναι η μικρού μήκους ταινία «Τίτλοι τέλους» η οποία προβάλλεται στο τμήμα «Ορίζοντες» και διαγωνίζεται μαζί με 13 ακόμη ταινίες από όλον τον κόσμο.

Αντιστεκόμενος στον πειρασμό να μιλήσει εκτενώς για τη 10λεπτη ταινία του, ο Γ. Ζώης, που πριν από μερικά χρόνια φιλοξενήθηκε και πάλι στο φεστιβάλ Βενετίας με το μικρού μήκους «Casus Belli», έχει δηλώσει στο «Βήμα»ι: «Ο τίτλος της ταινίας έχει μεταφορική και κυριολεκτική έννοια. Η κυριολεκτική έννοια είναι ότι πρόκειται όντως για τους τίτλους τέλους μιας ταινίας. Η μεταφορική έννοια όμως αφορά τους τίτλους τέλους μιας ολόκληρης εποχής σε όλα τα επίπεδα. Από την κοινωνικοοικονομική βάση που ζήσαμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια μέχρι και την ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση. Το όμορφο κατά τη γνώμη μου είναι ότι εδώ μεταφορά και κυριολεξία ταυτίζονται».

Λίγο πριν από την έναρξη της 69ης κινηματογραφικής Μπιενάλε βγήκε στον «αέρα» του Διαδικτύου ο ιστότοπος της ταινίας: http://outofframefilm.com. Περιέχει πλούσιο ενημερωτικό υλικό, σκηνές «πίσω από τα γυρίσματα» αλλά και το επίσημο τρέιλερ της ταινίας, το οποίο το «Βήμα», εδώ αναρτά κατ’ αποκλειστικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον σκηνοθέτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.