Ενα 15χρονο αυτιστικό αγόρι, μαθηματική ιδιοφυϊα, αποφασίζει να ανακαλύψει τον δολοφόνο του σκύλου της γειτόνισσάς του και στη διάρκεια της έρευνάς του εξιχνιάζει τις διαταραχές των «κανονικών» ανθρώπων ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπο με τους δικούς του δαίμονες μέσα από την προσωπική του άποψη για την πραγματικότητα.
Ολα αυτά στο «Ποιός σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» του Μαρκ Χάντον. Ενα συγκινητικό, τρυφερό και γεμάτο χιούμορ βιβλίο-πορτρέτο της ζωής του νεαρού Κρίστοφερ, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο και αποτελεί κείμενο αναφοράς για όλους όσοι προσπαθούν να κατανοήσουν τις συνθήκες και τις εκδηλώσεις του αυτισμού. Ο βραβευμένος συγγραφέας Σάιμον Στέφενς μεταφέρει στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας το εν λόγω μυθιστόρημα σε μια παράσταση την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν απευθείας οι Αθηναίοι στις 6 Σεπτεμβρίου (στις 21.00) στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη).
Το έργο «Ποιός σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» είναι η πρώτη από τις μεταδόσεις της εφετινής σειράς από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας τις οποίες προσφέρει το Μέγαρο Μουσικής για τρίτη συνεχή χρονιά στο αθηναϊκό κοινό σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Μάριαν Ελιοτ και πρωταγωνιστεί ο Λιουκ Τρενταγουέι.