Δεκαέξι αστέρια του μπαλέτου θα χορέψουν κάτω από την Ακρόπολη τη βραδιά της 16ης Σεπτεμβρίου.

Στο Ηρώδειο, τον χώρο που στο παρελθόν λάμπρυναν με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα του μπαλέτου (Ρούντολφ Νουρέγεφ, Μαργκότ Φοντέν, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ κ. α.) τα σημερινά αστέρια θα πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα που συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή – ρομαντική – κλασική ιστορικότητα με εκείνα του νεοκλασικού θαυμαστού στυλ του 20ού αιώνα.

Το μενού είναι πραγματικά εντυπωσιακό: από το Μπαλέτο Μαριίνσκι (Ντάρια Παβλένκο – Αλεξάντρ Ζάιτσεφ) στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Μαριανέλα Νούνεζ – Τιάγκο Σοάρες, Φεντερίκο Μπονέλι – Χικάρου Κομπαγιάσι) και στο Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Ζντένεκ Κονβαλίνα), από το Μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού (Ιζαμπέλ Τσιαραβόλα – Ερβέ Μορό) και το Μπαλέτο της Οπερας της Βιέννης (Κίριλ Κουάρλεφ – Κέτεβαν Πάπαβα) στο Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας (Σέρχιο Μπερνάλ) και από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Ιάνα Σαλένκο – Μάριαν Βάλτερς) στα Μπαλέτα Μπαλσόι (Ολγκα Σμίρνοβα – Σεμιόν Τσουντίν).

Ολοι αυτοί οι καλλιτέχνες θα προσφέρουν δημοφιλέστατα pas – de – deux (Εσμεράλντα – Μπαγιαντέρα – Κουρσάρος), νεοκλασικά διαμάντια (Απόλλων του Μπαλανσίν, τα Ραντεβού και Θαΐς του Ρολάν Πετί, Ελεγεία του Ρέμπεκ, Αρτεμις και Ακταίων της Βαγκάνοβα, Σπάρτακος του Γκριγκορόβιτς), αλλά και μοντέρνες «αποκαλύψεις» όπως η Αννα Καρένινα του Μπορίς Εϊφμαν. Δεν θα λείψει και το… «έντεχνο» (Κάρμεν, Τρίκωχο καπέλο) και ένα ακόμη διαμάντι στην «αυτοκρατορική τιάρα» του προγράμματος θα είναι ο Ελληνικός χορός του Μορίς Μπεζάρ σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου).
Εισιτήρια online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234.567, 210 6728.080.
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 29 ευρώ (φοιτητικό: 20 ευρώ).