Η καταστροφή που άλλαξε τον παγκόσμιο χάρτη αποτελεί μακρινό σταθμό και συνοικίες της Αθήνας _το πολύπαθο Κέντρο, ο πανίσχυρος Γέρακας, η Κομμούνα της Κηφισιάς, το Γκέττο της Γλυφάδας_ αρχίζουν να δονούνται από υπόγειες κινήσεις για ελευθερία: free internet, free communities, free dom…

Με αυτόν τον ατμοσφαιρικό, νουάρ ύφος, το καινούργιο περιοδικό κόμικ «Future Under Constraction» καλωσορίζει τους αναγνώστες του. Το πρώτο τεύχος, με τίτλο «Athens By Might Vol.1» εκδόθηκε τον τρέχοντα Ιούλιο και θα τριγυρνά στους δρόμους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με σκίτσα του Α. Σχισμένου, σενάριο Θ. Ξηροτσοπάνου, σκηνοθεσία Η. Μπάλιου και εξώφυλλο Λέανδρου.

Σκληρές ιστορίες μέσα σε ένα ασπρόμαυρο σύμπαν όπου σε κάποια σημεία υπάρχει λίγο κίτρινο. Προσωπικά, το σκίτσο μου έφερε λίγο στο μυαλό έναν ντετέκτιβ σε κόμιξ που είχα λατρέψει στην εφηβεία, τον νοσηρό αλλά ευθύ Αλαν Σίνερ των Μουνιόζ και Σαμπαγιό που «θριάμβευσε» στις σελίδες του cult περιοδικού «Κολούμπρα».

Το «Future Under Constraction» θα κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες από τις Εκδόσεις Βατερλώ σε περίπτερα, κεντρικά βιβλιοπωλεία και άλλους χώρους που φιλοξενούν και βιβλία. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του «αποτελεί μια απόπειρα αναζήτησης του παλμού της κοινωνίας σε ένα πείραμα χρονικής φαντασίας έξω από κάθε μεταφυσική». Καλοδεχούμενη λοιπόν!