Μετά το Βραβείο Κοινού (Audience’s Choice Award) που κέρδισε στο 60Ν OS International Film Festival στην Νορβηγία αλλά και το Bραβείο Kαλύτερου Ηθοποιού σε μη αγγλόφωνο ρόλο που κέρδισε στο Madrid International Film Festival, ο «Μικρός Βασιλιάς», η μικρού μήκους ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωκράτη Αλαφούζου, έλαβε μια ακόμη διάκριση σε Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: Στο Manhattan Film Festival, στην Νέα Υόρκη, κέρδισε το βραβείο για BEST INTERNATIONAL SHORT ( Καλύτερη Διεθνή Ταινία Μικρού Μήκους).

Σύμφνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «Μικρού βασιλιά», η ταινία αναφέρεται στον Άρη (Σ. Αλαφούζος), έναν σαραντάρη που «επιστρέφει» στο παρελθόν αφηγούμενος δραματικές στιγμές της ζωής του που τον καθόρισαν. Βλέπει το φοβισμένο παιδί που καθόταν ακίνητο, στην θέση που τον έβαζε ο αδερφός του, για όση ώρα εκείνος έπαιζε. Θυμάται την κακοποίηση που δέχτηκε από τον φίλο της μαμάς του. Ένα γεγονός που μεγάλωσε τον φόβο του αλλά και τον οδήγησε στο να αισθανθεί θυμό που παρέμενε κρυμμένος και τον εκδήλωνε συνήθως όταν οδηγούσε, ξαφνιάζοντας τους κοντινούς του και ειδικά τις γυναίκες που είχε σχέση. Μια κουβέντα της γυναίκας του θα λειτουργήσει σαν σταγόνα που πέφτει σε ένα γεμάτο ποτήρι και το κάνει να ξεχειλήσει.

Η φεστιβαλική δράση της ταινίας δεν σταματά εδώ. Τα αμέσως επόμενα φεστιβάλ, στα οποία θα λάβει μέρος είναι τα DC SHORTS, στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. Salento International Film Festival στην Ιταλία, BuSho Film Festival στην Βουδαπέστη, Hollywood Shorts, στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., Cyprus International Film Festival στην Λευκωσία και στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Θυμίζουμε ότι εκτός απο τα παραπάνω, η τανία έχει ήδη λάβει μέρος στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ στο Palm Springs International ShortFest, στο European Independent Film Festival, στo Cannes Film Festival στο Short Film Corner και στο FastNet Short Film Festival.

Στην ταινία, εκτός απο τον Σωκράτη Αλαφούζο, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ηρώ Λούπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Άννα Μιχαήλου, Ακήλας Καραζήσης, Βάνα Πεφάνη, Άριελ Κωνσταντινίδη, Βύρωνας Κολάσης, Χάρης Μαυρουδής.