Tα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο των βιβλίων μέσα από την καλοκαιρινή εκστρατεία της Αστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Future Library» σε συνεργασία με όλες τις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα, υπό τον τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», στοχεύει στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικότητας στις νεαρές ηλικίες μέσα από μια σειρά δράσεων, όπως αναγνώσεις παραμυθιών και άλλων βιβλίων, εκδηλώσεις ζωγραφικής, επιτραπέζια και διαδραστικά παιχνίδια ακόμη και κατασκευές μουσικών οργάνων.

Το πρόγραμμα κορυφώνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και που ενθαρρύνουν τη βιωματική μάθηση, με την καθοδήγηση των βιβλιοθηκονόμων, την προσφορά εθελοντών και με ελεύθερη είσοδο.

Η οργάνωση «Future Library» χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και προχωράει μέσα στο καλοκαίρι του 2012 στην ανακαίνιση οκτώ βιβλιοθηκών της Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι τέσσερις προέρχονται από το δίκτυο βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου και Παιδικές Βιβλιοθήκες Άνω Πόλης – Κτίριο Κρίσπου – Ξηροκρήνης και Ορέστου).

«Οι βιβλιοθήκες θα ανακαινιστούν τόσο κατασκευαστικά όσο και τεχνολογικά με νέα μέσα, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο και ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας και παιδιά. Θέλουμε να μετατρέψουμε τις βιβλιοθήκες σε πόλους πολιτισμού της κάθε γειτονιάς. Στείλαμε και δέκα βιβλιοθηκονόμους σε σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να ενημερωθούν για νέους τρόπους προσέλκυσης κόσμου. Στο δήμο μας πραγματοποιούμε τις Φθινοπωρινές και τις Εαρινές ομάδες Βιβλιοθηκών, οι οποίες και θα συνεχιστούν από Σεπτέμβρη» αναφέρει ο κ. Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται η προεγγραφή των παιδιών στις κατά τόπους βιβλιοθήκες.

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στις ιστοσελίδες

Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που θα πραγματοποιηθεί μέσα και έξω από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, από τις 2 έως και τις 9 Ιουλίου 2012.