– Πώς αντιδρούν οι Ελληνες στο νέο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον των ημερών μας;

– Τι οδήγησε στην κρίση αλλά και πώς είναι να ζεις μαζί της;
– Πώς βιώνουν την κρίση οι Ελληνες και πως οι Γερμανοί;
– Τι μπορεί να μάθει κανείς μέσα από την κρίση;
– Μήπως η κρίση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι ορισμένα που ζήτησαν απάντηση κατά τη διάρκεια της κοινής προσπάθειας του Γερμανού καλλιτέχνη Φλόριαν Θαλχόφερ και της Ελληνίδας Ελισάβετ Aγκού οι οποίοι με την στήριξη του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στη Γερμανία πραγματοποιώντας πολυάριθμες συνεντεύξεις με άνδρες και γυναίκες διαφορετικού προφίλ και όλων των ηλικιών.

Μέσα από τις προσωπικές συνεντεύξεις αυτών των σύντομων κλιπ που γυρίστηκαν ανάμεσα στα τέλη του 2011 και τις αρχές του 2012, δημιουργήθηκε ένα μωσαϊκό σκέψεων και εμπειριών για μια χώρα που βρίσκεται σε μετάβαση.

Το ελληνικό οδοιπορικό των Θαλχόφερ και Αγκού αλλά και οι συνεντεύξεις έχουν συγκεντρωθεί σε 143 clips (αφηγηματικές ενότητες) έχουν ανέβει στο Διαδίκτυο (http://dgudg.de/gr/en) και περιμένουν να γίνουν ταινία με την συμμετοχή του κοινού.

Τι σημαίνει αυτό; Το υλικό εκφράζεται μέσα από πολλές πλατφόρμες τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε διάφορες ζωντανές εκδηλώσεις μέσω του συστήματος πολυμέσων και software Κόρσακοφ που αποτελεί μια διαδικτυακή βάση αφήγησης σε διαρκή, ανοιχτό διάλογο με το κοινό: τα κλιπ που βρίσκονται στην ιστοσελίδα, καλούν τον χρήστη να δημιουργήσει μια δική του αφήγηση, αξιολογώντας, βαθμολογώντας και καθορίζοντας εκείνα τα κλιπ που τον εκπροσωπούν.

Η συμμετοχή του ελληνικού κοινού μπορεί να γίνει ιδιωτικώς αλλά και δημοσίως στο ΒΕΤΟΝ 7 (Πύδνας 7 ,Βοτανικός) την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου. Στόχος είναι η συμμετοχή του κοινού να επηρεάσει την εξέλιξη της ταινίας και να καθορίσει το τελικό περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα αποτελείται από 50-70 κλιπ και θα ανεβεί στο διαδίκτυο τον Ιούλιο του 2012.

Πώς μπορεί να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος:
Ιδιωτικές προβολές
1. Εγγραφή στη σελίδα http://dgudg.de/gr/en
2. Απόκτηση πρόσβασης στα clips.
3. Αξιολόγηση και σχολιασμός (ποιες απόψεις, από αυτές που παρουσιάζονται στα κλιπ είναι κατά τη γνώμη του καθενός ιδιαίτερα σημαντικές; Ποιες δηλώσεις προκαλούν την μεγαλύτερη εντύπωση; Ποιες από τις οπτικές που παρουσιάζονται στα κλιπ θα έπρεπε να προβληθούν από τα καθιερωμένα Μ.Μ.Ε).

Δημόσιες προβολές
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν 22, 23, 24 Ιουνίου 20:00 τρία live previews σε συνεργασία με το ΒΕΤΟΝ 7 Πύδνας 7 Βοτανικός, Τηλ. 210 7512625, www.beton7.com )