από metereologos.gr
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
 
 

ΒΗΜΑ FM: Bazaar προσφοράς

Βιβλία και cd με ένα ευρώ για τη στήριξη του ΚΥΑΔΑ
 ΒΗΜΑ FM: Bazaar προσφοράς
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Μια άλλη νότα στην Αθήνα που υποφέρει προσφέρει ο ΒΗΜΑ FM με ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό bazaar που διοργανώνει από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Ιουνίου για την υποστήριξη των άπορων και άστεγων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ. Υ. Α. Δ. Α.). Τίτλος του «Ενα βιβλίο, ένα τραγούδι, για ένα ευρώ, για ένα καλό».

Από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ του τριημέρου, οι κήποι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανοίγουν για να υποδεχτούν όσους διαθέσουν μόνο ένα ευρώ για να αποκτήσουν οποιοδήποτε βιβλίο ή μουσικό cd από παλαιότερες εκδόσεις των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» και να ενισχύσουν τους συνανθρώπους μας που τόσο έχουν ανάγκη. Το φιλανθρωπικό bazaar θα πλαισιωθεί κατά τις απογευματινές ώρες από ένα μοναδικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή αγαπημένων ερμηνευτών και καλλιτεχνών για όλα τα γούστα.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο διευθυντής του ΒΗΜΑ FM Βασίλης Χιώτης, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου bazaar που προηγήθηκε στο Golden Hall συγκεντρώνοντας 120.000 ευρώ - από αντίστοιχες πωλήσεις βιβλίων - υπογραμμίζοντας πως στο καλοκαιρινό bazaar «σ ένα χώρο μαγικό», όπως οι κήποι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το ποσό μπορεί να φτάσει τα 180.000 ευρώ, δεδομένου του ότι τόσα είναι τα βιβλία και cd προς πώληση. Τα 100.000 βιβλία που θα διατεθούν καλύπτουν ένα πλήθος θεματικών ενοτήτων όπως η λογοτεχνία, η μαγειρική, το ταξίδι και το παιδί ενώ τα περίπου 80.000 cd καλύπτουν τα περισσότερα είδη του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου στις σημαντικότερες εκτελέσεις τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές για την πρωτοβουλία, μίλησε για την αναγκαιότητα να βοηθηθούν πολλοί συμπολίτες μας περιφρουρώντας, ωστόσο, και την αξιοπρέπειά τους. «Το φαινόμενο του νεόπτωχου έχει πάρει διαστάσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε», ανέφερε ο κ. Καμίνης υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνική σύνθεση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα. «Στη διανομή των 2.500 κιβωτίων οπωροκηπευτικών που έγινε την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο Πεδίο του Αρεως ήταν άνθρωποι που δεν σε κοίταζαν στα μάτια θέλοντας να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους», ανέφερε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα χρήματα των όσων συμμετάσχουν στο bazaar «θα πιάσουν τόπο» δεδομένου του ότι «όλα θα γίνουν με συνθήκες απολύτως διαφανείς». Οπως είπε ο κ. Καμίνης, ο δήμος παρέχει τροφή σε 8.500 ανθρώπους με έμφαση στα παιδιά των οικογενειών που υποσιτίζονται, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα λειτουργήσει στο Φρουραρχείο απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης ένας χώρος όπου θα υπάρχουν 30 τηλεφωνικές γραμμές για όσους θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα και ένδυση ενώ ο δήμος με τη σειρά του θα τα διοχετεύει είτε σε όσους έχουν ανάγκη, είτε σε πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 22 - 24/6/2012 Bazaar Βιβλίου και CD Μουσικό Φεστιβάλ 11.00 - 23.00
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Σταμάτης Κραουνάκης, που συντόνισε το παράλληλο φεστιβάλ με τη συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών και συγκροτημάτων. «Δούλεψα σαν τον καλό φούρναρη που ξέρει που είναι το αυγό και το αλεύρι», είπε ο γνωστός καλλιτέχνης ο οποίος, σημειωτέον, είναι συνεργάτης του BHMA FM. Ο ίδιος θεωρεί τη συμμετοχή σ' αυτή την εκδήλωση υποχρέωση που έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα σ' έναν σταθμό όπως ο BHMA FM που στηρίζει τον πολιτισμό και τις τέχνες. «Αυτό είναι το πλαίσιο της βόλτας», κατέληξε. «Να μπει ο κόσμος άφοβα, να ψωνίσει τα καλοκαιρινά του βιβλία και cd κι εμείς να του φτιάξουμε τη διάθεση. Οταν σκύψεις τρυφερά πάνω από την πληγή του ανθρώπου όλα μ' ένα περίεργο τρόπο γίνονται πιο απλά».

Εμφανίστηκαν στο Αθηναϊκό κοινό την Παρασκευή 22 Ιουνίου τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Αθηνών (11.00 - 12.00 και 17.00 - 18.30), η Παιδική Χορωδία Δ. Τυπάλδου (18.30 - 20.30), η θεατρική ομάδα του Κ. Υ. Α. Δ. Α. (20.30 - 21.00), ο Γιώργος Χατζηπαύλου (21.00-21.45.00), η Ευσταθία (21.45 - 22.15), τα Κίτρινα Ποδήλατα (22.15 -23.00) και η Ειρήνη Δούκα με τον Greggy Κ. (23.00).

Το Σάββατο 23 Ιουνίου θα εμφανιστούν ζωντανά τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Αθηνών (11.00 - 12.00 και 17.00 - 18.30), η Παιδική Χορωδία Δ. Τυπάλδου (18.30 - 20.30), η Ραλλία Χρηστίδου (20.30 - 21.00), η Ηρώ (21.00 - 21.30), η Μελίνα Ασλανίδου (21.30 -22.00), η Ρίτα Αντωνοπούλου (22.00 - 22.30) και ο Μίλτος Πασχαλίδης (22.30 - 23.30).

Την Κυριακή 24 Ιουνίου τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Αθηνών (11.00 - 12.00), η Παιδική Χορωδία Δ. Τυπάλδου (12.00 - 14.00), τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Αθηνών (19.00 -21.00) και οι Σταμάτης Κραουνάκης και «Σπείρα - Σπείρα», ο Πάνος Μαζουράκης και η Αργυρώ Καπαρού (21.00 - 23.30).

Παράλληλα, o ΒΗΜΑ FM 99,5 θα εκπέμπει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του ζωντανά από τους χώρους διεξαγωγής της εκδήλωσης. Η είσοδος στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου εκ μέρους των χορηγών του bazaar ήταν εκεί η Βίβιαν Μπουζάλη, διευθύντρια επικοινωνίας Ομίλου Μυτιληναίος, που μίλησε «για μια όμορφη γιορτή που συνεχίζεται», ο Γιώργος Τσαμπρούνης, διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του Ομίλου Wind ο οποίος μίλησε για μια «επανάσταση αλληλεγγύης» και ο Κλέων Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των άλλων υπηρεσιών που παρέχει, το ΚΥΑΔΑ συγκεντρώνει και διανέμει είδη τροφίμων, ιματισμού και υπόδησης σε όσους προσέρχονται ή φιλοξενούνται στους χώρους τους, καθώς και σε οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα τα οποία εντοπίζονται από τις δικές του ή άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, ενορίες, εθελοντές ή συνεργαζόμενους φορείς. Το Κέντρο παρέχει καθημερινά περίπου 1.500 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους Ελληνες και αλλοδαπούς.Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μουσική γιορτάζει και στην κρίση 
Θερινά παζάρια βιβλίου 
Βήμα fm: Bazaar βιβλίου από την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής 
 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ-ΗΣ | 22/06/2012 14:02
  ΟΤΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ(ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟ) .ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΟΣΥΝΕΔΕΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑ-ΑΓΟΡΑΣΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  απάντηση121
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΠΑΖΑΑΡ η ΠΑΖΑΡΙ; | 21/06/2012 20:13
  Συγγνωμη αλλα εχω μια απορια..Γιατι χρησιμοποΥΝι την λεξη bazaar απο τηνΠερσια και οχι την αιτιστοιχη Ελληνικη ΠΑΖΑΡΙ; Αφου αυτο σημαινει στα Ελληνικα..Ημηπως το μπαζααρ ακουγεται πιο κουλτουριαρικο;
  ΕΕ Ελλην
  απάντηση178
   
   
  Ενα ευρώ για καλό σκοπό | 21/06/2012 18:33
  Το σχόλιο σας κ. Παπαναστασίου είναι κατανοητό αλλά δεν έχει βάση στο συγκεκριμένο άρθρο διότι ο BHMAFM σκοπό δεν έχει το κέρδος από την πώληση των βιβλίων και των CD αλλά να προσφέρει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για την υποστήριξη των άπορων και άστεγων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Εξάλλου ο ΒΗΜΑFM έχει στηρίξει τα βιβλία γενικότερα μέσα από τις εκπομπές του
  Ανώνυμος / η
  απάντηση121
   
   
  ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ | 21/06/2012 17:49
  ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΜΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3-6 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ (ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ) ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ.ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΠΛΩΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ? ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  απάντηση916
   
-