Συντμήσεις της παραλίας, όψεις και σκεπές νεοκλασικών και καφενείων, η Μητρόπολη και η οδός Αχιλλέως στο εσωτερικό της πόλης, ταρσανάδες και βάρκες στην Αύρα και στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, ταπεινά ξωκλήσια στην Παληαχώρα και στα Πλακάκια κι άλλοτε ο εμβληματικός ναός της Αφαίας την ώρα του δειλινού.

{{{ moto }}}

Περίπου 40 έργα της καλλιτέχνιδας Γεύσως Παπαδάκη με διαφορετικές απόψεις της πόλης της Αίγινας και των περιχώρων της ξεδιπλώνονται κατά την εικαστική αφήγηση της ζωγράφου που με τίτλο «Εκδρομή στην Αίγινα» φιλοξενείται από τις 4 έως και τις 14 Ιουλίου 2012 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας.

Με τη βοήθεια των ποικίλων χρήσεων του γαλανού, του λευκού, του χοντροκόκκινου και της αιγινήτικης ώχρας, η καλλιτέχνιδα εντοπίζει και καταγράφει διάσπαρτες στιγμές και εντυπώσεις από τις βραχείες αλλά αλλεπάλληλες εκδρομές της στον οικείο τόπο της Αίγινας. Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης, ΄Ιριδα Κρητικού, η καλλιτέχνιδα επιλέγει την ταξιδιωτική απόδραση ως τρόπο συστηματικής συλλογής εικόνων.

«Αποτυπώνοντας λεπτομέρειες και θεματικά σπαράγματα, συναποθέτοντας μοτίβα εικόνων στη βραχεία ζωγραφική επιφάνεια, χρησιμοποιώντας άλλοτε μεικτές τεχνικές σε ξύλο ή καμβά και άλλοτε καταφεύγοντας στην εύγλωττη εγρήγορση της υδατογραφίας, επιλέγοντας συχνά την παλίμψηστη διαδικασία που προκύπτει μέσα από επάλληλες επιθέσεις σχεδιασμάτων που αρθρώνονται στο ζωγραφικό πεδίο για να σβηστούν και να επαναπροσδιοριστούν ξανά, η Γεύσω Παπαδάκη μας οδηγεί σε έναν διάφανο τόπο λουσμένο στο αττικό φως, μετουσιωμένο σε αφαιρετική οργανική φόρμα και ύλη μέσα από την ίδια την ενδελεχή προβολή της εικόνας του», αναφέρει ο επιμελήτρια στον κατάλογο της έκθεσης.

Έργα της καλλιτέχνιδας έχουν γίνει εξώφυλλα βιβλίων από τις εκδόσεις Σιδέρη, Τσουκάτου, Διάπλαση και Γαβριηλίδη. Έχει επίσης εκδώσει βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, ενώ έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης του Πεκίνου, στη συλλογή Olympic Fine Arts 2008 στο Πεκίνο, στο Δήμο Π. Φαλήρου, στο Δήμο Ερμούπολης,στο Δήμο Ρούβα του Ηρακλείου Κρήτης καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αυστρία και το Λουξεμβούργο.
Η έκθεση στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας είναι η 14η ατομική της.