Παρά τα εμπόδια που εμφανίζονται στη δημιουργία μιας ειρηνικής, δίκαιης και ευτυχισμένης κοινωνίας, ο άνθρωπος εξακολουθεί άραγε να ζει με την ελπίδα ότι θα είναι κύριος της ζωής του; Αυτός είναι ο βασικός πυρήνας προβληματισμού όσων συμμετέχουν στην έκθεση «Διάλογος #1: Ανθρώπινη κατάσταση» που με τη συμμετοχή καλλιτεχνών-αποφοίτων της ΑΣΚΤ θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 (ώρα 19:00).

Η επιμέλεια είναι του Νίκου Αρβανίτη και η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Κέντρου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών – Πρώην Αποθήκες Καμπά, η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης παρουσιάζει τη σειρά ομαδικών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης «Διάλογοι» σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών-αποφοίτων της ΑΣΚΤ που αναφέρεται στην ανθρώπινη κατάσταση η οποία απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τη φιλοσοφία, σε μια προσπάθεια να απαντηθούν θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης και ύπαρξης.

Σύμφωνα με όσους συνεργάστηκαν στη δημιουργία της έκθεσης, μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών αποπειράται μια σκιαγράφηση των περίπλοκων και σπουδαίων ζητημάτων της ανθρώπινης κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται στην παρούσα ιστορική περίοδο. Περίοδος όπου το προσωπικό, το εργασιακό, το κοινωνικό και το πολιτικό βρίσκονται σε συνεχή επαναδιαπραγμάτευση και επαναπροσδιορισμό.

Συμμετέχοντες είναι οι απόφοιτοι του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης Μαρία-Μαργαρίτα Γκουσδοβά και Μάρω Καχριμανίδη και οι απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών Απόλλωνας Γλύκας, Αντώνης Στοαντζίκης και Λεόντιος Τουμπουρής (το έργο του «Χωρίς τίτλο», στη φωτογραφία αριστερά).

Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή τους δημότες με τη σύγχρονη εικαστική σκέψη και δημιουργία και να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας και συνδιάλεξης στον τόπο μας με τον ιδιαίτερο τρόπο που μόνο η τέχνη μπορεί.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα πλαισιώνεται με παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα ξενάγησης για σχολεία. Στόχος είναι οι μαθητές να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με την Τέχνη, να μάθουν το λεξιλόγιό της και να αποκωδικοποιήσουν τα πολυεπίπεδα νοήματά της. Νοήματα που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε διαφορετικά τον κόσμο γύρω μας και να δούμε το μέλλον με άλλη ματιά.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
* Τρεις εκθέσεις ετησίως με τη συμμετοχή νέων ελλήνων καλλιτεχνών, φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

* Εκπαιδευτικά προγράμματα ξενάγησης για σχολεία σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

* Διαλέξεις και παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες κάθε μήνα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Παλλήνης.

ΚΕΕΤ – ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΜΠΑ , Λεονταρίου 108, Κάντζα (πλησίον μετρό Κάντζα), τηλ. 210 6619.937

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 17:30-20:30

Ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους: κατόπιν ραντεβού στο 210 6619.937,

Σάββατο 30 Ιουνίου, 11:00 και 12:00 και Σάββατο 14 Ιουλίου, 11:00 και 12:00.