Φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Αννινου, ο οποίος εμπνεύστηκε από τις ταινίες του αείμνηστου σκηνοθέτη. Η έκθεση με τίτλο «Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων» βρήκε στέγη στο πολιτιστικό χώρο «Αθηναΐδα» ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στη Γαλλία. Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη έκθεση που είναι αφιερωμένη στα έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλο και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Μπορεί ο μάγος του κινηματογράφου να έφυγε πρόωρα από τη ζωή και να μην τελείωσε το έργο του «Η άλλη θάλασσα» αλλά η σφραγίδα του θα μείνει ανεξίτηλη σε όλους εμάς, όπως και στον καλλιτέχνη Οδυσσέα Αννινο, που ζωγράφισε 24 έργα, από διάσημες σκηνές και των 12 ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί καλλιτέχνες, προσωπικότητες της τέχνης και πολιτικοί και «ταξίδεψα στα φημισμένα έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όπως ο Μελισσοκόμος, οι Μέρες του 36,ο Θίασος,η Αναπαράσταση,το Μετέωρο βλέμμα του Πελαργού, και άλλα επιτεύγματα, τα οποία έχουν παρακολουθήσει και στιγματίσει χιλιάδες Έλληνες και ξένους λάτρεις της τέχνης και πρόκειται να εμπνεύσουν και τις νέες γενεές και σινεφίλ της 7ης τέχνης.