Την πρώτη μέρα, τις πρώτες ώρες, που έφθασε στο υπουργείο έγινε το επεισόδιο με το πούλμαν, που μετέφερε μπασκετμπολίστες και δέχθηκε επίθεση.

«Μου φώναζαν στο τηλέφωνο: Πρέπει να ματαιώσεις τον αγώνα! Ομως δεν καταλάβαινα τίποτε». Με χιούμορ, αυθορμητισμό και χωρίς καμία διάθεση να παρουσιάσει μία εικόνα διαφορετική από την πραγματική η νέα υπουργός Πολιτισμού κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη κατόρθωσε παρ΄ όλα αυτά, μέσα στις λίγες μέρες που πέρασαν από τότε να αποκτήσει, αν μη τι άλλο τουλάχιστον μία επαφή, ακόμη και με «άγνωστους» χώρους, όπως αυτός του αθλητισμού.

Σ΄αυτό συντελεί προφανώς η διάθεσή της να ακούει και να μαθαίνει καθώς και η προτεραιότητα, την οποία έχει βάλει ως υπηρεσιακή υπουργός: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου. Η συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ και όλων των άλλων προγραμμάτων. Μέλημά μας είναι να μη σταματήσει τίποτε. Να είναι μία όσο πιο ομαλή περίοδος για το υπουργείο».

Στη συζήτηση που έγινε το μεσημέρι με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο ΥΠΠΟ η ίδια έθεσε και την βασική προτεραιότητά της, που είναι η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων το καλοκαίρι με διευρυμένο ωράριο. «Είναι το πρώτο που ζήτησε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολουθεί το θέμα», είπε.

Η επίλυση του προβλήματος μάλιστα φαίνεται τώρα πιθανή, καθώς, όπως ενημέρωσε η παρούσα στη συνάντηση γενική γραμματέας του υπουργείου κυρία Λίνα Μενδώνη το ΥΠΠΟ έχει ζητήσει από επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας την εξαίρεσή του από την απαγόρευση προσλήψεων, κάτι που ισχύει για όλο το δημόσιο τομέα λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Εφ΄ όσον λοιπόν η απάντηση είναι καταφατική θα γίνει δυνατή η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, πάντα φυσικά με το ΑΣΕΠ. Και τότε θα καταστεί δυνατή και η λειτυργία των πωλητηρίων για την οποία απαιτούνται 80 άτομα.

Η κυρία Καραπαναγιώτη όμως θα μπορούσε να συνεχίσει υπό άλλες συνθήκες στην πολιτική; «Δεν έχω βλέψεις πολιτικές. Τώρα μάλιστα μπορώ να πω, ότι θα γυρίσω στη δουλειά μου με μεγαλύτερη χαρά», δηλώνει κατηγορηματικά. Τι την έκανε να σκέφτεται έτσι; «Εχω ασχοληθεί με τον πολιτισμό από άλλη πλευρά, την δημιουργική. Εδώ στο υπουργείο νομίζω ότι η δουλειά είναι κυρίως μάνατζμεντ».
Ενεργή πολίτης πάντως η ίδια θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα στο Κεραμεικό με την ομάδα πρωτοβουλίας «Κατεβαίνουμε Κεραμεικό – Μεταξουργείο» για τη φύτευση δέντρων και την ανάδειξη ως προσωρινού πάρκου ενός οικοπέδου επί των οδών Σαλαμίνος και Λεωνίδου, μέχρις ότου ξεκινήσουν σε αυτό αρχαιολογικές ανασκαφές για την περαιτέρω ανάδειξη του Δημόσιου Σήματος.