«Βελούδινη» αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Πολιτισμού το μεσημέρι με τον απερχόμενο υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο να υποδέχεται με ιδιαίτερα θερμά λόγια την υπηρεσιακή υπουργό κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη, «έναν άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα του ΥΠΠΟΤ σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο», όπως είπε.
Η κυρία Καραπαναγιώτη έφθασε στην Μπουμπουλίνας το μεσημέρι, αμέσως μετά από το υπουργικό συμβούλιο και ανέβηκε κατ΄ευθείαν στον πέμπτο όροφο όπου είναι το γραφείο του υπουργού.

Μετά από σύντομη συνομιλία ο κ. Γερουλάνος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζω στο υπουργείο έναν άνθρωπο που γνωρίζω και εκτιμώ πάρα πολλά χρόνια. Ιδιαίτερη χαρά, που παραδίδω ένα υπουργείο έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση και αυτό λόγω της σκληρής δουλειάς πάνω στην οποία είχαν επενδύσει και δουλέψει οι άνθρωποι του Υπουργείου όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά της εξάλλου νέα υπουργός ανέφερε, ότι θα προσπαθήσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του υπουργείου.

Κόρη του δημοσιογράφου Λέοντα Καραπαναγιώτη πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» και της Ελένης Βαλαωρίτη, η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη, που είναι τρισέγγονη του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε στο Λονδίνο ενώ εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ. Στις εκλογές του 2009 είχε τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και τον Φεβρουάριο του 2012 αντικατέστησε την Μάγια Τσόκλη, που είχε παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει την βουλευτική έδρα.