Με καθυστέρηση σαράντα πέντε λεπτών ο Κριστόφ βγήκε στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Κάθισε στο κέντρο, δίπλα σε ένα μεγάλο σκληρό χαρτοκούτι (;) άρθρωσε λίγες γαλλικές, λίγες αγγλικές και λίγες ελληνικές κουβέντες, ενημερώνοντάς μας ότι θα ακούσουμε, κυρίως, καινούργια του τραγούδια. Πρόσθεσε δε, ότι μετά από ένα μικρό διάλειμμα και αφού αλλάξει σακάκι, θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες για τις οποίες είχαμε πάει όλοι να τον ακούσουμε…
Διάλειμμα τελικά δεν έκανε, ούτε σακάκι άλλαξε. Ηπιε λίγο νερό και έστω για τα τριάντα τελευταία λεπτά της συναυλίας του, τραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος. Ενα τέταρτο μετά τις έντεκα το βράδυ, ο Κριστόφ αποχαιρετoύσε το ελληνικό κοινό με το «Aline», ενώ ήδη κάποιοι θεατές είχαν αποχωρήσει, κουρασμένοι ή και εκνευρισμένοι από την αναμονή… Γι΄αυτό δεν άκουσαν ούτε το «Oh Mon Amour», ούτε τα άλλα τραγούδια από τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, όπως τα «Les marionettes», «The girl from Salina», «Les mots bleus».
«Σας ευκαριστώ από τα βάτη της καριντιάς μου…» επαναλάμβανε αρκετές φορές ο ίδιος, καθώς το κοινό χειροκροτούσε χλιαρά και άνευρα, τα άγνωστα τραγούδια που ακούγονταν μαζί με τα δυνατά συνθεσάιζερ – ένα πιάνο και μια ηλεκτρική κιθάρα «βοηθούσαν» τις εκτελέσεις. Ευτυχώς σε αυτό το πρώτο μεγάλο μέρος των τραγουδιών του ακούστηκε και το «Mal», το οποίο και ακολούθησε ισχυρότερο χειροκρότημα.
Χωρίς την επιθυμία ή τη διάθεση να κερδίσει το κοινό που πήγε να τον ακούσει, ο γάλλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός έμοιαζε να μην συμμετέχει στην ίδια του τη συναυλία: Εναν χρόνο νωρίτερα, ο Ανταμό – προσκεκλημένος επίσης του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού και στον ίδιο χώρο, το Μέγαρο, είχε καταφέρει, άμα τη εμφανίσει του να παρασύρει το κοινό του, ζητώντας του συμμετοχή στα τραγούδια, ακόμα και παραγγελιές, τις οποίες και ικανοποιούσε.
Με τα μακριά του μαλλιά, το ιδιόρρυθμο ντύσιμο, ανάμεσα σε κάου-μπόι και ρόκερ, έμοιαζε χαμένος στον δικό του κόσμο. «Τελικά εμείς οι Ελληνες είμαστε πολύ ευγενικό κοινό», άκουσα να λέει ένα κύριος, όταν πια η συναυλία είχε τελειώσει. «Τον χειροκροτήσαμε κι από πάνω…».
Ηταν η πρώτη φορά που ο Κριστόφ ήρθε στη χώρα μας: Ως «Πρέσβης Καλής Θελήσεως» του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού, θα δώσει συνολικά, μαζί με την αποψινή (Πέμπτη 3 Μαΐου), δύο συναυλίες αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύματος. Οπως μάς είπε, σκέφτεται να ξανάρθει στη χώρα μας για διακοπές το προσεχές καλοκαίρι.