Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Βήματος ο αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός Γούντι Αλεν αναμένεται αυτές τις ημέρες σε νησί του Αιγαίου όπου θα αναζητήσει τοποθεσίες γυρισμάτων για ένα από τα μελλοντικά κινηματογραφικά σχέδιά του.

Ο Αλεν που αυτόν τον καιρό είναι απασχολημένος με την τελευταία ταινία του, «To Rome with love», στην Ιταλία, έχει σκοπό κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να σκηνοθετήσει ταινία και στην χώρα μας.

Το νησί της Σκιάθου (που μαζί με τη Σκόπελο απέκτησαν παγκόσμια φήμη χάρη στην ταινία «Mamma mia!»), θα είναι ένας από τους σταθμούς του τελευταίου, ινκόγκνιτο ταξιδιού του Αλεν στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετά χρόνια ο Γούντι Αλεν κάνει σταθμούς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης για να γυρίζει τις ταινίες του. Στην Αγγλία σκηνοθέτησε το «Match point», το «Scoop» και το «Ονειρο της Κασσάνδρας», στην Ισπανία σκηνοθέτησε την «Vicky Kristina Barcelona» και στη Γαλλία το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι».

Το καστ της τελευταίας ταινίας του που έχει αναστατώσει τη Ρώμη, είναι ιδιαίτερα φλογερό με την Πενέλοπε Κρουζ σε ρόλο πόρνης, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον Αλεκ Μπάλντουιν, την Ορνέλα Μούτι, την Ελεν Πέιτζ, τον Τζέσι Αιζενμπεργκ και τον Ρικάρντο Σκαμάρτσο.

Σύμφωνα με την κινηματογραφική ιστοσελίδα imdb.com η αμέσως επόμενη ταινία του Αλεν που δεν έχει ακόμη τίτλο θα γυριστεί στην Κοπεγχάγη.