Συγγραφείς και συνεργάτες, παλιότεροι και νεότεροι φίλοι του Νίκου Θέμελη, θα τον θυμηθούν και θα μιλήσουν γι’ αυτόν σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Μουσείο Μπενάκη, την Παρασκευή 6 Απριλίου, στις 8.00 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου).

Για τον φίλο τους Νίκο Θέμελη θα μιλήσουν η πεζογράφος Άλκη Ζέη και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, καθώς και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Δημήτρης Μαρωνίτης, ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσουν η επιμελήτριά του Ελένη Μπούρα και οι φίλοι του Χριστίνα Πουλίδου, Παύλος Τσίμας και Άννα Φραγκουδάκη.

Όψιμος λογοτέχνης, ο πολιτικός Νίκος Θέμελης, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εμφανίστηκε στη λογοτεχνία σε ηλικία 51 ετών. Έγραψε επτά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων η τριλογία Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000 – Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και Βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω το 2001), Η αναλαμπή (2003), όλα από τις εκδόσεις Κέδρος. Το τελευταίο του μυθιστόρημα ήταν Η συμφωνία των ονείρων (Μεταίχμιο, 2010). Πέθανε τον Αύγουστο του 2011 έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.