Για έβδομη συνεχή χρονιά διεξάγεται στην Αθήνα το φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con Athens, με διάσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια και ειδικά προγράμματα για παιδιά. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Comicdom Press, από τις 30 Μαρτίου ως την 1η Απριλίου 2012, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Προσκεκλημένοι της εφετινής διοργάνωσης είναι ο δημοφιλής βετεράνος δημιουργός Milo Manara (Το κουμπί της, Το άρωμα του Αόρατου), ο βρετανός σεναριογράφος Mike Carey (X-Men Legacy, The Unwritten), o νέος τούρκος σχεδιαστής Yildiray Cinar (Fury Of Firestorm, Legion Of Superheroes) και o βρετανός σχεδιαστής Rufus Dayglo, γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά Tank Girl. Μαζί τους θα δούμε τον αμερικανό δημιουργό Douglas Paszkiewicz (Arsenic Lullaby), καλεσμένο της Jemma Press, και τη βρετανή εικονογράφο Zara Slattery (Sketches By Boz), καλεσμένη του British Council.
Η έκθεση την οποία φιλοξενεί το εφετινό φεστιβάλ έχει θέμα «2000 A.D.: The Judge Dredd Revolution» και είναι αφιερωμένη στην ιστορική βρετανική ανθολογία 2000 A.D., η οποία αποτελεί, από το 1977, «σπίτι» του δημοφιλούς ήρωα Δικαστή Ντρεντ Judge Dredd. Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, έργα των Dave Gibbons, David Lloyd, Carlos Ezquerra, Trevor Hairsine, Rufus Dayglo, Ron Smith, Mick McMahon και Colin Wilson.
Για τα παιδιά έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμικς. Επίσης, θα παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων Despicable Me (Εγώ ο Απαισιότατος), καθώς και την πρεμιέρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων Λόραξ, που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, πριν από την επίσημη προβολή της στους κινηματογράφους στις 5 Απριλίου.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης, προβολές, εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παζάρια ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών, τα Comicdom Awards για τους έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον Διαγωνισμό Cosplay, που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά.
Την επίσημη εικονογράφηση του Comicdom Con Athens 2012 έχει επιμεληθεί η εικονογράφος και δημιουργός κόμικς Αλέξια Οθωναίου. Το εξώφυλλο του καταλόγου του φεστιβάλ -το οποίο εικονογραφείται, σύμφωνα με την παράδοση του φεστιβάλ, με έργο κάποιου από τους διεθνείς προσκεκλημένους- έχει αναλάβει εφέτος ο Milo Manara.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες αναλυτικά για το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πού και πότε:
Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)
Πότε: Παρ. 30 Μαρτίου: 11:00 π.μ.-9.30 μ.μ., Σάβ. 31 Μαρτίου και Κυρ. 1 Απριλίου: 11:00 π.μ.-9.30 μ.μ.