Tο ηλεκτρονικό βιβλίο μπαίνει στη ζωή μας μαζί με τις συσκευές ανάγνωσης. Τι είναι τελικά το e-book, τι καινούργιο φέρνει στην ανάγνωση, ποια είναι τα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό και οι συσκευές στις οποίες μπορούμε να διαβάσουμε ένα ψηφιακό βιβλίο; Από πού τις προμηθευμόμαστε; Πώς λειτουργούν;

Στα παταπάνω ερωτήματα θα απαντήσει ο Μιχάλης Καλαμαράς, υπεύθυνος του blog Ηλεκτρονικός Αναγνώστης σε εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακό βιβλίο: Ενημερωθείτε για τη νέα εποχή στον τρόπο ανάγνωσης» που διοργανώνουν η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο i-bank store στο The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι).

Πρόκειται για μια εισαγωγή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, που επιχειρεί να χαρτογραφήσει τον χώρο του στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης αναφορά στον τρόπο δημιουργίας ενός e-book και θα παρουσιαστούν συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης και οι δυνατότητές τους.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση για το ψηφιακό βιβλίο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει επίσης ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, Σωκράτης Καμπουρόπουλος.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει 45 λεπτά. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με e-mail στο ibankmall@nbg.gr με τίτλο «Ψηφιακό Βιβλίο», με την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης, το ονοματεπώνυμό τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.