Όπως έχουμε κατά καιρούς γράψει στο παρελθόν, σε μια εποχή που το φιλικό προς τον καταναλωτή μάρκετινγκ είναι το ήμισυ του παντός, η κινηματογραφική (και όχι μόνον) αίθουσα Δαναός (Κηφισίας και Πανόρμου) ποντάρει σε έξυπνες ιδέες σε ότι αφορά το κάλεσμα του θεατή στον χώρο της.

Από τον περασμένο Οκτώβριο και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ο «Δαναός» με πιο οικονομικό εισιτήριο (6 ευρώ) διοργανώνει σε συνεργασία με το περιοδικό Σινεμά μυστικές avant-premiere με ταινίες που όπως υπόσχεται θα ανήκουν στις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς και θα κυριαρχήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες τους επόμενους μήνες.

Η προσπάθεια κατάφερε να αποκτήσει το δικό της κοινό και το άξιζε αν κρίνει κανείς από τις ταινίες που έκαναν εκεί την μυστική τους πρεμιέρα: Ανάμεσά τους οι «Αι ειδοί του Μαρτίου» του Τζορτζ Κλούνεϊ, «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν και «Οι απόγονοι» του «δικού» μας Αλεξάντερ Πέιν, που βραβεύθηκαν τελικά με το Οσκαρ καλύτερο σεναρίου βασισμένου σε ξένο υλικό.

«Η ποιότητα της ταινίας είναι αυτό που κατ’ αρχάς ενδιαφέρει την αίθουσά μας» είπε στο «Βήμα» ο αιθουσάρχης του Δαναού κ. Ηλίας Γεωργιόπουλος, ο οποίος είναι ανοιχτός σε κάθε φρέσκια ιδέα που θα σημάνει το καλό στην αίθουσα αλλά και στον πελάτη. Στα σχέδιά του π.χ. βρίσκεται και η αναμετάδοση επιλεγμένων παραγωγών όπερας από κορυφαία ευρωπαϊκά θέατρα (η αρχή αυτού του σχεδίου θα γίνει στις 12 Μαρτίου στις 21.00 με την δημοφιλή «La Boheme» του Πουτσίνι που θα μεταδοθεί απευθείας από το θέατρο Liceu της Βαρκελώνης).

To ενδιαφέρον στην προσπάθεια των μυστικών πρεμιερών είναι ότι ακόμη και αν μαντέψει κάποιος ποια ταινία πρόκειται να δει δεν θα μάθει ποια είναι μέχρι να σβήσουν τα φώτα και πέσουν οι τίτλοι αρχής. Και ακόμα καλύτερα για τον πελάτη, αν η ταινία -έκπληξη δεν ανήκει στα ενδιαφέροντα κάποιου θεατή, μπορεί να φύγει από την αίθουσα μέσα στα πρώτα 15′ προβολής λαμβάνοντας από το ταμείο μία δωρεάν πρόσκληση για οποιαδήποτε ταινία προβληθεί κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στο Δαναό.

Οι Μυστικές Πρεμιέρες δίνουν το έκτο τους… φανερό ραντεβού σήμερα Δευτέρα, 5 Μαρτίου στις 20.30.