Η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα σηκώνουν την αυλαία των φετινών μουσικών φεστιβάλ. Η νέα ελληνική σκηνή εκπροσωπείται επάξια σχεδόν σε όλα της τα είδη ακόμη και την ρέγκε που για να είμαστε ειλικρινείς στην χώρα μας δεν γνωρίζει και στιγμές δόξας. Όσον αφορά στις συμμετοχές μεταξύ άλλων παίρνουν μέρος οι Locomondo, Imam Baildi, Κωστής Μαραβέγιας, φιλοδοξώντας να μεταφέρουν την ενέργεια τους από την σκηνή στο κοινό. Ολα αυτά στο Spring Reggae Festival και στο Ark Festival.
Χρονικά προηγείται, το πρώτο reggae festival της άνοιξης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Eightball club, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για την reggae καθώς επίσης και μουσική από τους «δικούς μας» FYAH FIST και τους Βερολινέζους ILLBILY HITEC.
Αναλυτικά το Spring reggae Festival:

Studio One Story
Ένα 3ωρο ντοκιμαντέρ για το θρυλικό Studio One, το σημείο 0 του Κίνγκστον της Τζαμάικα και της reggae. Συνεντεύξεις από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Horace Andy, Alton Elis, Ken Boothe, Sugar Minott κ. α. Εκτενής αναφορά γίνεται και στους καλλιτέχνες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το «One» όπως ο Bob Marley and the Wailers, o Alton Ellis, The Heptones, Ken Boothe, The Skatalites, Burning Spear κ. ο. κ. Το φιλμ επισκέπτεται επίσης μέρη σταθμούς στην Τζαμάικα όπως το Trenchtown’s old Dancehalls, το Alpha School, το Tuff Gong studios and Pressing Plant, την Orange street και όλα τα μέρη που αναφέρονται στην διάρκεια των συνεντεύξεων. Επίσης υπάρχουν σπάνια videos από παραστάσεις, συμβάντα, μουσική πριν από το 1960 καθώς και την επίσκεψη του Haile Selassie στην Τζαμάικα.
FYAH FIST ft DJ ΑΜΟΚ and MAGMA DEE
Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που έχει κερδίσει άξια μια θέση στην reggae σκηνή της χώρας θα είναι εκεί για να ανεβάσουν την ατμόσφαιρα με ragamuffin ρίμες μελωδίες σε απευθείας σύνδεση με Τζαμάικα.
ILLBILY HITEC
Από το Βερολίνο με αγάπη, ένα από τα πιο ανερχόμενα electro reggae συγκροτήματα της Ευρώπης. Δύο παραγωγοί και ένας drummer δημιουργούν τις απόλυτες reggae electronics, combining influences of dub, breakbeat μελωδίες.
Info
EIGHTBALL CLUB
(ΠΙΝΔΟΥ 1, ΛΑΔΑΔΙΚΑ)
Είσοδος: 8 ευρώ με μπίρα
Ώρα έναρξης: 20.30′

ARK FESTIVAL
Η Πάτρα μπαίνει δυναμικά στο επίκεντρο των μουσικών δρώμενων και υποδέχεται το πρώτο ARK Festival του 2012. Μετά από τις πολύ πετυχημένες εξορμήσεις του στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, τo ARK Festival εξαπλώνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ξεκινώντας από την πόλη της Πάτρας την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Ακτή Δυμαίων.

Στο line – up Ark «ηγούνται» οι Maraveyas Ilegal, Locomondo, The Burger Project και Imam Baildi και με την προσθήκη στο line – up δύο τοπικών συγκροτημάτων της πόλης, των Β – Sides και των Sazman, το ARK Festival μένει πιστό στους δεσμούς που έχει δημιουργήσει με το κοινό του.
Την Παρασκευή 16 Μαρτίου από τη σκηνή του ARK Festival θα παρελάσουν οι Maraveyas Ilegal, The Burger Project και οι B – Sides, ενώ το Σάββατο 17 Μαρτίου θα εμφανιστούν οι Locomondo, οι Imam Baildi και οι Sazman.
Ενάντια στις παρούσες συνθήκες το ARK Festival, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του διατηρεί την τιμή του εισιτηρίου του σε χαμηλά επίπεδα Τα εισιτήρια του ARK Festival θα αρχίσουν να προπωλούνται την Δευτέρα 5 Μαρτίου στο DISCOVER, στο CITY CAFÉ και στο Ευοί Ευάν. Τα πρώτα 500 εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ, ενώ μετά την εξάντληση αυτού του αριθμού, αλλά και στο ταμείο τις ημέρες του φεστιβάλ, θα πωλούνται στα 15 ευρώ. Το διήμερο εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ.
Εκτός από την Πάτρα, πολύ σύντομα το ARK Festival θα μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας που θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα Μάρτιο.