Η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργός του Χάρι Πότερ, επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα καινούργιο μυθιστόρημα αυτή τη φορά για «ενήλικες» και «πολύ διαφορετικό» από τον κόσμο του νεαρού μάγου που της έφερε την επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις του Χάρι Πότερ έχουν ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η συγγραφέας ήλθε σε συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο «Little Brown» για την έκδοση του νέου της βιβλίου στη Μεγάλη Βρετανία και στις Η.Π.Α. Σε αντίθεση με τη σειρά του Χάρι Πότερ, το μυθιστόρημα πρόκειται να διατεθεί ταυτοχρόνως σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

«Το δώρο που μου έφερε η επιτυχία του Χάρι ήταν η ελευθερία να εξερευνήσω ένα καινούργιο μυθοπλαστικό πεδίο» και εξαιτίας αυτού της φάνηκε «λογική η εξέλιξη» να βρει ένα «δεύτερο εκδοτικό σπίτι» είπε μεταξύ άλλων η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που δήλωσε χαρούμενη για τη «νέα φάση της συγγραφικής της ζωής».

Ο εκδοτικός οίκος «Little Brown» παρέχει με το σταγονόμετρο τις πληροφορίες για το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο τίτλος του, η ημερομηνία έκδοσης και περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ήδη, πάντως, εκδότες και βιβλιοπώλες περιμένουν πως η «νέα φάση της συγγραφικής ζωής» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο βιβλίο αλλά σε περισσότερα όπως στην περίπτωση του Χάρι