Πρόσκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναβάθμισης των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών με τη δική τους εθελοντική εργασία απευθύνει το πρόγραμμα Future Library, που έχει αναλάβει – με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – την υλοποίηση σχετικής μελέτης.

Για την πρώτη δράση, το βιωματικό εργαστήριο εκπαίδευσης εκατό υπαλλήλων βιβλιοθηκών στη Βέροια στις 14-16 Μαρτίου, ζητά προσωπικό υποστήριξης που θα καταγράψει τις δραστηριότητες στα εργαστήρια και θα συντελέσει στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, ζητούνται εθελοντές ως συνοδοί των έξι ομάδων των εκπαιδευομένων – που θα ακολουθούν τις ομάδες αυτές, θα καταγράφουν με φωτογραφίες και σημειώσεις όσα γίνονται και θα βοηθούν τους εκπαιδευτές –, άτομα που θα αναλάβουν να πάρουν φωτογραφίες, βίντεο και συνεντεύξεις των εισηγητών, των συμμετεχόντων και των εθελοντών, προσωπικό που θα προσφέρει υποστήριξη από τα γραφεία, οδηγό για έκτακτες μετακινήσεις και άτομα που θα ετοιμάσουν έγγραφη έκθεση των πρακτικών του τριημέρου για την ενημέρωση όσων δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό.

«Προσφέροντας την πολύτιμη βοήθειά σας θα γίνετε και εσείς μέτοχοι της προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν οι βιβλιοθήκες της χώρας μας» γράφει στην ανακοίνωσή της η Future Library.

Mπορεί αυτή να είναι η αρχή και μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες εθελοντές να εκτιμήσουν από πρώτο χέρι το πρόγραμμα και τις δυνατότητές του και να προσφέρουν, ως παρατηρητές, σχόλια χρήσιμα για την πορεία του.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email στo eva@futurelibrary.gr