Σ΄ένα ταξίδι εξωτικών ήχων με κύριο χαρακτηριστικό τον διάλογο ανάμεσα στα ινδικά και τα φλαμένκο κρουστά και με πρωταγωνίστρια την ίδια στο σιτάρ, πλαισιωμένη από μια ομάδα σημαντικών μουσικών, καλεί η Ανούσκα Σανκάρ τους αθηναίους φίλους της. Η κόρη και μαθήτρια του Ράβι Σανκάρ θα δώσει μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με το συγκρότημά της στις 30/11.
Στον νέο της δίσκο με τίτλο Traveller, η Ανούσκα Σανκάρ αφηγείται την μεγάλη μετανάστευση των τσιγγάνων, με αφετηρία το Ραζαστάν της Ινδίας και τελικό προορισμό την Ανδαλουσία της Ισπανίας αποτυπώνοντας τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο κουλτούρες και την μουσική τους. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το πρόγραμμα της συναυλίας της καλλιτέχνιδας στο Μέγαρο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη δουλειά αυτή.
«Η αγάπη μου για την μουσική με οδήγησε σε αυτό το άλμπουμ του φλαμένκο, στην επικοινωνία των δύο παραδόσεων και στην αφετηρία που μοιράζονται: ένα είδος απεριόριστης μουσικότητας στην έκφραση, είτε πρόκειται για σόλο φωνή, είτε για σιτάρ, είτε για κιθάρα» λέει η Ανούσκα Σανκάρ.
Γεννημένη στο Λονδίνο το 1981, η Ανούσκα Σανκάρ έζησε μεγάλα διαστήματα στο Νέο Δελχί και την Καλιφόρνια, εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα της και θεωρείται μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του ινδικού σιτάρ, όπως επίσης και εξαιρετική συνθέτρια.
Σε αντίθεση με την ετεροθαλή αδελφή της Νόρα Τζόουνς, η Ανούσκα Σανκάρ συνέδεσε την μουσική ζωή της με τον πατέρα της και παραμένει η πιο αφοσιωμένη οπαδός της μουσικής του. Με πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό της, η Ανούσκα Σανκάρ ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγό της, τον βρετανό σκηνοθέτη Τζο Ράιτ και τον νεογέννητο γιο τους. Τον περασμένο Μάιο, υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με την Deutsche Grammophon.