Σε ένα «υπαίθριο ατελιέ» ζωγραφικής και γλυπτικής μετατράπηκε η Στοά Σπύρου Μήλιου όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, εμπνεόμενοι από ζωντανά μοντέλα που πόζαραν αποκλειστικά για εκείνους, κλήθηκαν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τα έργα τους υπό το βλέμμα του κοινού που είχε την ευκαιρία να παρακολουθεί τα διαφορετικά στάδια υλοποίησης. Στη συνέχεια, τα έργα εκτέθηκαν σε μία ειδική εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς.
΄Ολα αυτά στην πρωτότυπη ομαδική έκθεση, Art and the City που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά με τίτλο «City Models» στη Στοά Σπύρου Μήλιου, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2011.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α. Σ. Κ. Τ.), με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Αριστοτέλη Τζάκο, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης είχε η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.
Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, ειδική κριτική επιτροπή επέλεξαν τρία έργα, τα οποία βραβεύτηκαν με χρηματικό έπαθλο. Τα βραβεία απονεμήθηκαν επί τόπου στους τρεις καλλιτέχνες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία: Λέανδρο Ντόλα που κέρδισε το πρώτο βραβείο, Πολυξένη Μαυρικάκη το δεύτερο και Κορίνα Κασσιανού το τρίτο βραβείο.
Στην έκθεση, συμμετείχαν συνολικά 19 καλλιτέχνες, φοιτητές και νέοι απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών από το Α΄ εργαστήριο Γλυπτικής του Ν. Τρανού, το Β΄ εργαστήριο γλυπτικής του Γ. Λάππα, το Γ΄ εργαστήριο Γλυπτικής του Γ. Χουλιαρά, καθώς και καλλιτέχνες από το Β΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Γ. Λαζόγκα, το Γ΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Μ. Σπηλιόπουλου το Ζ΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Γ. Ψυχοπαίδη, και είναι οι εξής: Κώστας Βούλγαρης, Μαρία Καλογνώμου, Σπύρος Καράμπελας, Κορίνα Κασσιανού, Νικολέττα Κατσαμπέρη, Χριστίνα Κουσουλίδου, Κωνσταντίνος Μάσσος, Πολυξένη Μαυρικάκη, Παναγιώτης Μπρέντας, Αρμπέν Νάτσο, Χάρης Νέγκογλου, Λέανδρος Ντόλας, Στέφανος Ντούρτας, Νίκος Οικονόμου, Ελέγκω Πανουργιά, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Δημήτρης Σαρλάνης, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, Βαγγέλης Χατζής.
Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, άλλοι συνεχίζοντας και άλλοι έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 8 Οκτωβρίου 2011.