Είναι η θρυλική μορφή της νεότερης αμερικανικής Ιστορίας. Πάρα πολλά έχουν γραφτεί για τον Τζ. Φ. Κένεντι, αλλά μόνο μια φωνή δεν έχει ακουστεί στο διάστημα των σχεδόν 50 χρόνων από τη δολοφονία του: της συζύγου του Τζάκι Κένεντι. Σε λίγες μέρες, αποκαλύψεις για πλευρές της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικότητάς του θα βγουν στο φως στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει με τίτλο «Jacqueline Kennedy: Historic Conversations on Life with John F. Kennedy» (Τζακλίν Κένεντι: Ιστορικές συζητήσεις για τη ζωή με τον Τζον Φ. Κένεντι»).
Μολονότι η Τζάκι δεν ήθελε όσο ζούσε να μιλήσει δημόσια για τη ζωή της με τον Κένεντι, επιθυμούσε παρ’ όλα αυτά να καταγραφούν οι αναμνήσεις της και να μείνουν ως ιστορική παρακαταθήκη. Τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963 στο Τέξας, είχε συναντήσεις συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών με τον ιστορικό Άρθουρ Μ. Σλέσινγκερ τον νεότερο, επίσημο ιστορικό του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Κένεντι, ο οποίος έγραψε μετά τον θάνατο του Κένεντι και μια ιστορική ανασκόπηση της προεδρίας Κένεντι. Η Τζάκι μίλησε στον Σλέσινγκερ για τον άντρα της, την οικογένειά τους και τη ζωή τους στον Λευκό Οίκο. Οι κασέτες παραδόθηκαν από την Τζάκι στην κόρη της Κάρολαϊν με την εντολή να δημοσιευθούν στον κατάλληλο χρόνο.
Στο βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρονται ποικίλα θέματα, από τα διαβάσματα του προέδρου ως τις απόψεις του για τον Λίντον Τζόνσον που τον διαδέχτηκε, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων.
Ο πρόεδρος Κένεντι μιλούσε συχνά περιφρονητικά για το ενδεχόμενο να τον διαδεχτεί ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον. Μάλιστα, όπως λέει στις συνεντεύξεις η Τζάκι, ο Τζ. Φ. Κένεντι με τον αδερφό του Ρόμπερτ Κένεντι συζητούσαν πώς θα καταφέρουν να εμποδίσουν τον Τζόνσον να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών στο μέλλον. «Ο Τζακ μου είχε μιλήσει γι’ αυτό μερικές φορές. «Θεέ μου», έλεγε, «φαντάζεσαι τι μπορεί να συμβεί στη χώρα αν εκλεγεί πρόεδρος ο Λίντον;» θυμάται στις συνεντεύξεις η Τζάκι.
Τι ειρωνεία της Ιστορίας, αν σκεφτούμε την εικόνα που έχει γίνει σύμβολο της δολοφονίας του Κένεντι: την Τζάκι, φορώντας ακόμη το ροζ Chanel ταγιέρ της βαμμένο με το αίμα του άντρα της, δίπλα στον Τζόνσον καθώς ορκίζεται πρόεδρος λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Κένεντι.
Οι συνεντεύξεις καλύπτουν ένα σημαντικό χρονικό εύρος, από τις πρώτες μέρες της εκστρατείας του Κένεντι για την προεδρία ως την τελευταία του εμφάνιση στο Ντάλας. Προσφέρουν, από μια πιο προσωπική σκοπιά, λεπτομέρειες για γεγονότα της αμερικανικής Ιστορίας, τον πόλεμο στο Βιετνάμ, την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα καθώς και σχόλια και εντυπώσεις της Τζάκι για δημόσια πρόσωπα με τα οποία συναναστράφηκε. Καθόλου κολακευτικά δεν είναι τα λόγια με τα οποία αναφέρεται στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Τον αποκαλεί πονηρό, αφήνει υπόνοιες ότι είχε έντονη ερωτική ζωή και αναφέρει ότι ήταν αγενής κατά την κηδεία του άντρα της, κοροϊδεύοντας την τελετή και τον καρδινάλιο Ρίτσαρντ Κάσινγκ που τέλεσε τη νεκρώσιμο ακολουθία.
«Πρόκειται για τις σημαντικότερες συνεντεύξεις που έδωσε η μητερα μου», αναφέρει η Κάρολαϊν Κένεντι, η οποία έχει την επιμέλεια του βιβλίου.