Αν και ένα από τα λιγότερο παιγμένα (και ενδεχομένως τα λιγότερο γνωστά) έργα του Ευριπίδη ,ο «Ηρακλής Μαινόμενος» απασχόλησε περίπου 11.000 θεατές στην Επίδαυρο κατά την διάρκεια της περασμένης Παρασκευής και του περασμένου Σαββάτου (6 και 7 Αυγούστου αντιστoίχως).
Οι θεατές καταχειροκρότησαν τους Νίκο Καραθάνο (Ηρακλής), Μηνά Χατζησάββα (Αμφιτρύων), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Μεγάρα) και τα τρία παιδιά του Ηρακλή (Δημήτρης Κολλάτος, Ειρηγναίος Τσούραλης, Λούκα Μαρμαρινός) αλλά την παράσταση του σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός «έκλεψε» ένα υπεραστικό λεωφορείο της δεκαετίας του 1960.
Το όχημα πάρκαρε στο μονοπάτι για το Αρχαίο Θεάτρο της Επιδαύρου λίγο πριν από την παράσταση της Παρασκευής προκαλώντας ερωτηματικά στο κοινό που περίμενε στον χώρο του προαυλίου, έξω από το Αρχαίο Θέατρο. Οι ηθοποιοί αποβιβάστηκαν με τις βαλίτσες τους και λίγο αργότερα, η παράσταση… άρχισε (αξίζει να σημειωθεί ότι τα φώτα του λεωφορείου διακρίνονταν πίσω από την ορχήστρα).
Η ιδέα του λεωφορείου ήταν ένα εύρημα ενταγμένο στη σκηνοθεσία της παράστασης την οποία εκτός άλλων παρακολούθησαν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Λευτέρης Βογιατζής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Λούλης και Στάθης Λιβαθινός.
Σύμφωνα με το έργο, ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για να φέρει τον Κέρβερο, και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο ο οποίος βασιλεύει παράνομα στη Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία, σταλμένη από την Ηρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Οταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία και στην απόγνωση.

Θυμίζουμε ότι η παράσταση θα κάνει περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.