Έργα παραστατικά, τα περισσότερα μεγαλύτερων ηλικιακά καλλιτεχνών, συνδιαλέγονται με αφηρημένα και πιο σύγχρονα νεώτερων δημιουργώντας μια έκθεση με λιτή ισορροπία. Ο λόγος για την έκθεση ζωγραφικής «Γεύση από αλμύρα ΙΙ», που εγκαινιάζεται στις 12 Αυγούστου στο ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών «Ποσειδώνιο» ως συνέχεια της έκθεσης φωτογραφίας «Γεύση από αλμύρα Ι» που φιλοξενείται εκεί αυτές τις ημέρες και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου.

Οι Νίκος Αγγελίδης, Στάθης Βατανίδης, Χρύσα Βέργη, Εριέτα Βορδώνη, Δημήτρης Γέρος, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Κανά, Πωλίνα Κασιμάτη, Σπύρος Κωτσαλάς, Τάσσος Μαντζαβίνος, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Ρήνας, Δημήτρης Σαρασίτης, Βίκυ Σταματοπούλου, Μαίρη Σχοινά, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Μαρία Φραγκουδάκη, Γιώργος Χαδούλης, Απόστολος Χαντζαράς και Αχιλλέας Χρηστίδης συμμετέχουν στην έκθεση που διοργανώνει η γκαλερί Σκουφά και επιμελείται ο Γιάννης Καλλιγάς και πρόκειται να διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Ο τρόπος που συνυπάρχουν τα έργα στους λευκούς-μινιμαλιστικούς χώρους ξενοδοχείου αποτελεί μια εικαστική διαδρομή που μας ταξιδεύει μέσα από διαφορετικές κλίμακες και συναισθηματικές εντάσεις σε μια νέα μυθυστορία. «Τα έργα μοιάζουν με διάσπαρτα καλοκαιρινά ευρήματα που η συρραφή τους δημιουργεί μια αφηγηματική γραφή όπου η δύναμή της είναι υποβόσκουσα όπως ο καθαρός καλοκαιρινός ουρανός, οι σταγόνες του νερού και οι γραμμές των οριζόντων», αναφέρουν οι συντελεστές της έκθεσης.

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση «Γεύση από αλμύρα Ι» που πραγματοποιείται στους ίδιους χώρους επίσης από την γκαλερί Σκουφά ο μικρόκοσμος του θαλασσινού κόσμου αποτυπώνεται μέσα από μια διαφορετική φωτογραφική αντίληψη. Στην τρέχουσα έκθεση του «Ποσειδωνίου» συνυπάρχουν φωτογραφικά έργα των Λίζης Καλλιγά («Κολυμβητές»), Ναταλίας Τσουκαλά, («Ανιχνεύσεις»), Κατερίνας Καλούδη («Τα μυστικά της θάλασσας») και Ματίλντας Μπεράχα («Σίδερα»).

«Γεύση από αλμύρα ΙΙ»
12-31/8/2011
Ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», Σπέτσες
22980 74553