Η ταινία «Αλπεις», τέταρτη μεγάλου μήκους του Γιώργου Λάνθιμου θα συμμετέχει στο επερχόμενο φεστιβάλ Βενετίας (31 Αυγούστου -10 Σεπτεμβρίου). Δυο χρόνια μετά τον «Κυνόδοντα» στις Κάννες, ο Λάνθιμος «κτυπά» το δεύτερο κατά προτεραιότητα ευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου.

Μεγάλη επιτυχία αν κρίνει κανείς τις ταινίες αλλά και τα πρόσωπα με τα οποία θα συναγωνίζεται η ταινία στο φεστιβάλ. Δεν ξέρεις από που να αρχίσει και που να τελειώσεις. Εκεί θα είναι ο Ρόμαν Πολάνσκι με το «Carnage» και τους Τζόντι Φόστερ, Κέιτ Γουίνσλετ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ με το «Idles of March» στο οποίο παίζει ο ίδιος και ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με το «A dangerous method» και τους Βίνγκο Μόρτενσεν, Κίρα Νάιτλι, ο Γουίλιαμ Φρίντκιν με το «Killer Joe» (πρωταγωνιστής ο Μάθιου Μακόναχι) αλλά και ο Τόμας Αλφρεντσον με το πολυαναμενόμενο «Tinker tailor soldier spy» που στηρίζεται στις σελίδες του βιβλίου του Τζον Λε Καρέ και έχει εκλεκτό καστ: Γκάρι Ολντμαν, Πίτερ Φερθ , Τομ Χάρντι, Τζον Χερτ.

Σύμφωνα με την εταιρία Feelgood Entrtainment, η σύνοψη των «Αλεπων έχει ως εξής: «Όταν το τέλος είναι κοντά, οι Άλπεις είναι εδώ. Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.»
Οι «Αλπεις» θα κάνoυν την ελληνική πρεμιέρα τους στις αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου. Το καστ απαρτίζουν οι Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια και Άρης Σερβετάλης, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος που είχαν συνεργαστεί και στο «Κυνόδοντα».

Θυμίζουμε ότι πέρσι στη Βενετία συμμετείχε η ταινία «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν ο Λάνθιμος και η Λαμπέντ η οποία βραβεύθηκε για την ερμηνεία της.