Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα της προσεχούς περιόδου 2011-2012, στην Αμαξοστοιχία _ Θέατρο Το τρένο στο Ρουφ. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, άνοιγμα σε νέους ανθρώπους, δρώμενα και φαγητό καθώς και μια παιδική παράσταση περιλαμβάνονται σε όσα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τον προσεχή σεζόν.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής παραστάσεις:
> Στο Θεατρικό Βαγόνι, την Κεντρική Σκηνή του Τρένου – Θεάτρου, παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Ενας Ομηρος» του Μπρένταν Μπήαν, ενός από τους σημαντικούς Ιρλανδούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, την οποία συνέθεσε το 1962 για την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα από τον θίασο του Λεωνίδα Τριβιζά. Η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη.
> Στην παιδική σκηνή του Τρένου στο Ρουφ μετά τους συγγραφείς Ευγένιο Τριβιζά και Πέτρο Χατζόπουλο, τη σεζόν που μόλις τελείωσε, τη σκυτάλη παίρνει ο Ηλίας Μαμαλάκης στην πρώτη του θεατρική συγγραφική παρουσία. Γράφει ένα καινούργιο παιδικό θεατρικό έργο ειδικά για το Τρένο – Θέατρο με τίτλο «Το Διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα». Η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη.
> Στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση «FaKeBook Stories» σε συνεργασία με τo μουσικό συγκρότημα Vice Versa και τη χορογράφο Πέπη Ζαχαροπούλου. Μέσω της μουσικής του σύγχρονου χορού αφηγείται τις παράλληλες ζωές δύο νέων ανθρώπων, που έχουν γνωριστεί στο διαδίκτυο, σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη σαν την Αθήνα.
> Αυτό το χειμώνα, οι πελάτες του Wagon – Restaurant της Αμαξοστοιχίας θα απολαμβάνουν μαζί με το δείπνο τους σύντομα πρωτότυπα διαδραστικά δρώμενα με τίτλο «FOOD? » πάνω σε μία ιδέα της Τατιάνας Λύγαρη και με θέμα τη διατροφή από νέους καλλιτέχνες από το χώρο του λυρικού τραγουδιού (όπερα), της video – performance και του σύγχρονου χορού. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: η χοροθεατρική ομάδα ΠΙΝΕΖΑ, η μουσικός/εικαστικός Σοφία Παπαδημητροπούλου και ο video – performance artist Ανδρέας Πασιάς.
> Μετά την επιτυχία που σημείωσαν φέτος τα πρωτότυπα δρώμενα νέων δημιουργών στα 12 κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας για μικρές ομάδες θεατών, το project Τα 12 Κουπέ θα επαναληφθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου 2012 με τη συμμετοχή ηθοποιών, σκηνοθετών, χορογράφων, χορευτών, μουσικών, εικαστικών, artists performers κ. λπ.
> Με σκοπό να γνωρίσουν και οι «εκτός των τειχών» θεατές μία site – specific performance, η θεατρική παράσταση «Το Γαϊδουροκαλόκαιρο» της Αγγλίδας συγγραφέως Lucy Maurice, η οποία παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Wagon – Bar της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου την περσινή χρονιά, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε αντίστοιχους χώρους – bars της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλαδας.
> Την άνοιξη – καλοκαίρι 2012, η «Αποβάθρα» του Τρένου φιλοξενεί νέους καλλιτέχνες (μουσικά συγκροτήματα, street artists, ηθοποιούς κ. λπ.) κυρίως όμως «ανοίγεται» στον εικαστικό χώρο με τη φιλοξενία εκθέσεων ζωγραφικής και εικαστικών εγκαταστάσεων εμπνευσμένων από τον χώρο και ενσωματωμένων σε αυτόν.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://totrenostorouf.gr/