Τρεις ημέρες προβολών, αλλά και εικαστικής δημιουργίας και μουσικής έμπνευσης. Τρεις ημέρες τέχνης και ψυχαγωγίας θα απολαύσει το κοινό στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου.

Πράγματι, δεν είναι μόνο οι ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στην τριήμερη αυτή γιορτή που θα πραγματοποιηθεί από 7-9 Ιουλίου. Είναι και η πληθώρα των δρώμενων που θα την πλαισιώσουν φέρνοντας ακόμη πιο κοντά καλλιτέχνες και θεατές. Εξάλλου, αυτός είναι και ο στόχος της πολιτιστικής εταιρείας «Κουίντα» που διοργανώνει το εν λόγω Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τη σχολή Τεχνών L.Α.Theater: να καθιερώσει έναν «τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών με προβολές και άλλες εκδηλώσεις».

Με εκκίνηση λοιπόν τις 7 Ιουλίου η ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία θα ξεκινήσει την προσπάθειά της να πετύχει τον στόχο της από τον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «8 Δυτικά» (Λ. Αθηνών 387) όπου και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μέχρι και τις 8 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα βίντεο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της ΑΣΚΤ υπό την επιμέλεια της Βίκης Μπέτσου καθώς και έκθέση ζωγραφικής των Γιάννη Στεφανάκι, Βαρβάρα Σπυρούλη και Βασιλική Κάππα.

Οσο για τις εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας που θα περιλαμβάνουν την τελετή βράβευσης του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Στον ίδιο χώρο, στις 9 Ιουλίου θα προβληθούν και ειδικά αφιερώματα σε έλληνες σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Λάμπρου και σε βραβευμένες ταινίες διεθνών Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως Wildlife Vassa International Nature Film Festival, Camera Zizanio, Artfools Video Festival, Animfest, Bigbang.


Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μουσικό πάρτι στο «8 ΔΥΤΙΚΑ» με το συγκρότημα του George Gaudi.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ:
1ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου 7-9 Ιουλίου 2011.

– Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «8 Δυτικά» (Λεωφ. Αθηνών 387 – πλησίον ΤΕΙ Αθηνών, τηλ. 210 5316047), στις 7 & 8 Ιουλίου

– Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, τηλ. 210 341 8550)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα www.8dytika.gr και www.mcf.gr