Χρειάστηκε να περάσουν περί τις δύο δεκαετίες για να συνεργαστούν ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Δημήτρης Μητροπάνος. Και οι δύο το ήθελαν, αλλά ποτέ δεν έγινε. Νά όμως που όλα έχουν ένα τέλος και οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά στη δισκογραφία. Ο λόγος για το νέο άλμπουμ με τίτλο «Εδώ είμαστε» των Σταμάτη Κραουνάκη και Δημήτρη Μητροπάνου, αποτελεί την προσφορά του «Βήματος της Κυριακής», προς τους αναγνώστες του, που θα δοθεί την προσεχή Κυριακή 12 Ιουνίου. Ένα άλμπουμ για την Ελλάδα του σήμερα, μέσα από δεκατέσσερα νέα τραγούδια
Την Τετάρτη το βράδυ, το άλμπουμ παρουσιάστηκε σε μια ειδική εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες επικέντρωσαν στο συναίσθημα και στον τρόπο δουλειάς του «Εδώ είμαστε» (ένα άλμπουμ μουσικά και στιχουργικά σημερινά όπου τα όρια μεταξύ ροκ και λαϊκού χάνονται στην ερμηνεία και τη σύνθεση). Ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης (ο οποίος υπογράφει και στίχους των τραγουδιών), αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του δημιούργησε ο Δημήτρης Μητροπάνος, όταν τον είδε πριν κανένα χρόνο στη σκηνή κέντρου στη Θεσσαλονίκη. «Οχι ότι δεν τον είχα ξαναδεί», υπογράμμισε ο ίδιος, αλλά «τον είδα με τα μάτια του ανθρώπου που θέλει να γράψει πλέον για αυτόν που βλέπει. Και ένιωσα πανικό. Ηταν, στη σκηνή ακίνητος, σαν την έρημο Σαχάρα. Αδιαφορώντας για τον θόρυβο που έκαναν 2500 άτομα. Κι αναρωτήθηκα: ΄΄τι τραγούδια να του γράψω; Ένιωθα σαν να έγραφα τον λόγο του πρωθυπουργού΄΄».
Τελικά αυτό δεν φαίνεται να τον πτόησε εφόσον όπως σημείωσε «το …φλερτ των δυο μας έγινε …έρωτας. Και είμαι τυχερός που ζω αυτόν τον …έρωτα. Και στην διαδικασία παραγωγής του ΄΄Εδώ είμαστε΄΄ πήρα θάρρος από την ατάκα του Δημήτρη Μητροπάνου ΄΄αφήστε τον Σταμάτη να γράψει και να μην τον ενοχλείται΄΄». Και δεν τους ενόχλησε κανείς. Ολοκληρώνοντας ο Σταμάτης Κραουνάκης, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Μητροπάνο, «ιεροκήρυκα του ελληνικού συναισθήματος» ενώ ευχαρίστησε επίσης «το ΄΄Βήμα΄΄ για αυτή του την πρωτοβουλία εφόσον από τα νιάτα μας ήταν μια εφημερίδα που μας έδινε ΄΄σήματα΄΄ για τον Πολιτισμό».
Από τους στιχουργούς του «Εδώ είμαστε», ο Μάνος Ελευθερίου, αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με τον Δημήτρη Μητροπάνο, πριν 40 χρόνια με τον «Αγιο Φεβρουάριο» και τον Δήμο Μούτση. «Θυμάμαι αυτό το παλικαράκι που τραγουδούσε στου στούντιο το ΄΄Χάρος βγήκε παγανιά΄΄ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά από 40 χρόνια συνεργαζόμαστε. Ισως η δουλειά αυτή να αποτελεί από τις καλύτερες στιγμές μου. Επειδή πιστεύω ότι όσο καλοί και αν είναι οι στίχοι και η μουσική αυτό που δίνει δύναμη στο τραγούδι είναι ο ερμηνευτής».
Τον λόγο τελευταίος πήρε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ανέφερε ότι η επιθυμία του να κάνει δίσκο με τον Σταμάτη Κραουνάκη ήταν πολύ παλιά. «Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 αλλά δεν έτυχε να προχωρήσει. Αυτή την φορά άκουσα τα τραγούδια που μου έφερε και πολύ απλά του΄ πα ΄΄γράφε και εγώ θα τραγουδάω΄΄. Και έτσι έγινε. Και πέρασα και καλά. Το λέω αυτό εγώ που δεν μου αρέσει το στούντιο. Αυτή τη φορά πήγαινα με χαρά. Και γελάγαμε. Γέλασα πολύ, τόσο που δεν έχω γελάσει ποτέ στη ζωή μου. Πέρναγα τόσο καλά που δεν ήθελα να τελειώσει το στούντιο. Τον ευχαριστώ και πάλι …εδώ είμαστε»

«Εδώ είμαστε»
Σταμάτης Κραουνάκης – Δημήτρης Μητροπάνος
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου, Λίνα Νικολακοπούλου, Λάκης Λαζόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης και ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά
Συνεργάστηκαν: Γιώργος Ζαχαρίου (μουσική διεύθυνση, πιάνο, πλήκτρα), Κώστας Μπαλταζάνης (κιθάρες), Γιάννης Αννινος (μπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς) και ο Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι)
Τραγούδια
Γεια
Μοίρασα
Το’χω
Μαύρη Σημαία
Τι ήθελα και σ’ αγάπαγα
Υποβρύχιο
Το ζητιανάκι
Το φoυστάνι
Οταν έχω εσένα
Το ταξίδι
Κατσαρόλα
Να σβήσει αυτό το φως
Χρόνια σαν τριαντάφυλλα
Ζωή νταλίκα κόκκινη